Tanulm√°nyok

VizsgaidŇĎszak #8 ūüéď

Elhanyagoltam mostan√°ban a blogomat, pedig m√©g √©rtes√≠t√©seket is be√°ll√≠tottam magamnak, nehogy elfelejtsek a vizsgaidŇĎszak alatt √≠rni — legal√°bb egy besz√°mol√≥t szerettem volna kihozni, de sajnos nem volt kedvem.

Ebben a szemeszterben √∂t differenci√°lt alternat√≠v kurzust teljes√≠tettem, vagyis az utols√≥ v√°laszthat√≥ t√°rgycsoportomat is befejeztem, √≠gy a k√∂vetkezŇĎ k√©t √©vben a k√∂telezŇĎ kurzusokra koncentr√°lhatok. Ez jelentŇĎs k√∂nnyebbs√©g, mivel a v√°laszthat√≥ √≥r√°k (sz√°momra legal√°bbis) mindig sok stresszt okoztak: sosem hirdettek annyi helyet, hogy mindenki oda √©s abban az idŇĎpontban j√°rhasson, ahov√° szeretne, vagyis ezen m√ļlt az ember √≥rarendje.

Az √∂t szemeszterv√©gi nagy ZH miatt viszont csak a vizsgaidŇĎszakban tudtam elkezdeni tanulni az elsŇĎ szigorlatra, a Pp-re. Tov√°bbra is r√ľhellem a t√°rgyat, √©s a tansz√©k sem a sz√≠vem cs√ľcske, de szerencs√©s voltam, √©s √≠gy √∂t√∂sre vizsg√°ztam — norm√°lis vizsg√°ztat√≥hoz osztottak be, √©s elfogadhat√≥ t√©telt h√ļztam. K√ľl√∂nb√∂zŇĎ fel√ľleteken m√°r √∂rvendeztem, hogy v√©gre t√ļljutottam ezen a m√©rf√∂ldk√∂v√∂n, elv√©gre emiatt lettem √©n is cs√ļsz√≥ (illetve a t√°rgy elsŇĎ f√©l√©ve miatt), de musz√°j ennyit √≠rnom r√≥la, mert a mai napig √©rzem a megk√∂nnyebb√ľl√©st.¬†ūüėĀ

A siker viszont kicsit a fejembe sz√°llt, √©s mindent csin√°ltam, csak a h√°tral√©vŇĎ k√©t vizsg√°mra nem k√©sz√ľltem, √ļgyhogy a b√ľntet√©s-v√©grehajt√°sb√≥l szerzett √∂t√∂s√∂m kisebb csoda (egy napi tanul√°s…), a nemzetk√∂zi jog szigorlat pedig n√©gy nap kem√©ny k√©sz√ľl√©s eredm√©nye — tal√°n ha t√∂bb idŇĎt sz√°nok r√°, jobban siker√ľl (n√©gyest kaptam), de egy√°ltal√°n nem √©reztem a motiv√°ci√≥t, mivel volt olyan nap, hogy k√∂zel hatvan emberbŇĎl h√°rmat engedtek √°t, teh√°t nem igaz√°n hittem benne, hogy a tud√°som hatni fog a jegyemre.

Igaz√°b√≥l √∂r√ľl√∂k a n√©gyesnek, csak az b√°nt vele kapcsolatban, hogy az elŇĎttem vizsg√°z√≥k is n√©gyest kaptak, pedig olyan alapvetŇĎ dolgokat nem tudtak, hogy √©n mindet megbuktattam volna. Nem sajn√°lom tŇĎl√ľk a vizsg√°t, m√©g a j√≥ jegyet sem, mert √©n azt√°n tudom, hogy milyen toxikus hely az ELTE √ĀJK, √©s az ellens√©gemnek sem k√≠v√°nn√°m, hogy sok√°ig idŇĎzz√∂n itt, ugyanakkor √ļgy √©rzem, sŇĎt tudom, hogy √©n hozz√°juk k√©pest nagyon j√≥l felk√©sz√ľlt voltam.

Mindenesetre az UV h√©t k√∂zep√©re v√©geztem ezzel a kem√©ny h√°rom vizsg√°val, amit id√©n teljes√≠tenem kellett, √ļgyhogy most m√°r semmi sem v√°laszthat el a ny√°ri c√©ljaimt√≥l.

Szeretn√©m v√©gre elolvasni azt a p√°r k√∂nyvet, amit felhalmoztam a szorgalmi idŇĎszak alatt, √©s a reg√©nykezdem√©nyemet is j√≥ lenne befejezni, de persze mindig ezt mondom, sz√≥val…¬†ūüėā¬†√ćrni fogok r√≥la, ha t√©nyleg csin√°lok valamit ūüėČ

VAK√ĀCI√ď!

summer-3490190_640

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozz√°sz√≥lhat a WordPress.com felhaszn√°l√≥i fi√≥k haszn√°lat√°val. Kil√©p√©s /  M√≥dos√≠t√°s )

Google kép

Hozz√°sz√≥lhat a Google felhaszn√°l√≥i fi√≥k haszn√°lat√°val. Kil√©p√©s /  M√≥dos√≠t√°s )

Twitter kép

Hozz√°sz√≥lhat a Twitter felhaszn√°l√≥i fi√≥k haszn√°lat√°val. Kil√©p√©s /  M√≥dos√≠t√°s )

Facebook kép

Hozz√°sz√≥lhat a Facebook felhaszn√°l√≥i fi√≥k haszn√°lat√°val. Kil√©p√©s /  M√≥dos√≠t√°s )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.