Tanulmányok

Vizsgaidőszak zárás

Sok vér és verejték árán, de ezt a vizsgaidőszakot is befejeztem a múlt héten 🙂

Az utolsó vizsgám, ami egyben életem első UV-ja volt, végül 3-as lett — talán nem szép jegy, de én örülök neki, így jövőre felvehetem a pénzügyi jogot. Botrányos, hogy ez a meg nem nevezendő tanszék idén mit művelt: a vizsgajegyeket a vizsgaidőszak vége után három nappal írták be, mert az oktató az egyetem melletti Starbucksban kávézott pénteken javítás helyett. (Sajnos az előadások színvonala is ezt a mentalitást tükrözte…)

Így a hagyományos, csak vizsgajegyekből számított átlagom ebben a félévben pont 4,0, de a Neptunban még nem jelent meg az összes idei jegyből számított tízféle átlag, úgyhogy hivatalos eredmény még nincs.

Végül úgy döntöttem, hogy maradok az ELTE-n. Nem tudom még, hogy jó döntés-e, vagy keservesen meg fogom bánni, de abban szinte biztos vagyok, hogy nem lenne erőm mindent teljesen elölről kezdeni, főleg a nagymamámmal történtek után/mellett. A polgári perjog miatt eléggé aggódom, mivel ez az a tárgy, amit elhalasztottam, és ami miatt csúszok (vagyis ha nem csinálom meg jövőre, baj lesz), de annyi előnye van az újrafelvételnek, hogy én legalább hatályos anyagot fogok tanulni.

Összességében nem ez volt a legrosszabb vizsgaidőszakom, de így is van mit kiheverni, mivel a szokásosnál két héttel tovább gyötrődtem: első nap vizsgáztam büntiből, vagyis már az előtte lévő héten is vizsgára készültem, és ezúttal az UV hetet is igénybe kellett vennem.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.