Egyéb · Tanulmányok

Ünnepi készülődés

Botrányosan hanyagolom a blogomat, de mentségemre szóljon, hogy ezúttal tényleg tanultam 😀

Hétfőn megírtam az alkotmányjog vizsgát, de csak pénteken lesz eredmény. Az első felén, a teszten nem buktam meg, de mivel a második félből és összességében is el kell érni 50%+ pontot, ez nem jelent semmit.

Nem azt mondom, hogy hanyagoltam év közben a tárgyat, de teljesen értelmetlennek éreztem a szemináriumot, úgyhogy sokat hiányoztam — a leckét, beadandókat persze mindig megírtam, akár elmentem, akár nem, de csalódás volt az óra, mert legutóbb nagyon pozitív élményem volt ezzel a tanárral, most pedig egész órán át leckét ellenőriztünk, és a jogesetekre nem kaptunk visszajelzést.

Ráadásul minden csoportmunkában ment, ami nagyon divatos, nyugati és miegyéb, csak 1. a vizsga nem csoportos, 2. háromszor/négyszer annyi időt vesz el, mint a standard javítás — így olyan témakörök is voltak a vizsgán, amik se előadáson, se szemináriumon nem kerültek szóba, a tankönyv pedig teljesen hatálytalan (2008-as).

Szóval a fentiek miatt nehéz felkészülés volt, és sajnos nem biztos, hogy eredményes, de már nincs mit tenni.

Ami a félév zárását illeti, a jegyeimmel elégedett vagyok, az AJ szeminárium 3-as jogos (mivel utána volt PP-m, nem nagyon készültem a dolgozatokra), egyébként pedig csak egy diffre kaptam 4-est, a többi mind 5-ös 🙂

A diff egy angolos óra volt, és a végére egészen kiábrándultam belőle. A félév első felében egy alapos, pontos tanár tartotta, akinek sikerült használható tudást átadni, úgyhogy nagyon szerettem bejárni, de a szemeszter utolsó harmadában sorra került a tárgy másik felelőse, aki egy mozdulattal tönkrevágta a másik tanár féléves munkáját.

Nem tanított semmit, random dolgokról beszélt, minden órán elment 20 perc azzal, hogy ugyanazokat a teljesen érdektelen információkat ismételgette a tárgy teljesítéséről. Ráadásul bevezette, hogy az erasmusos hallgatók prezentációval is teljesíthetik az órát, ami miatt nettó 5 órát töltöttem azzal, hogy angolul nem/kriminálisan rosszul beszélő hallgatók összefüggéstelen makogásából próbáltam kihámozni valamit — hát nem sikerült. 😦

A csúcs mégis a vizsga volt: berendelt mindenkit, 40 percig prezentációkat hallgattunk, majd közölte, hogy meggondolta magát, és elektronikusan kell majd kitöltenünk egy tesztet, illetve beadnunk a jogesetet, úgyhogy akár haza is mehetünk. Szóval én egy órát töltöttem utazással, illetve még egyet várakozással teljesen feleslegesen. A szorgalmi időszak utolsó hetében, amikor már vizsgákra készül az ember, ez a tapintatlanságnak egy számomra eddig ismeretlen mélysége.

A hab a tortán, hogy a jogeset olyan volt, amiről előadáson is szó volt, vagyis csak le kellett írni, amit elmondott + ami a diákon szerepelt — a saját maga által prezentált, elméletileg jó megoldásra nekem 60%-ot bírt adni 😀

((És ugye miért nem vehet részt az ember a neki egyébként járó utolsó heti oktatásban? Mert a vizsgaidőszak első napjára hirdetett vizsgát másképpen esélytelen teljesíteni.))

AFS-en karbantartási szöveg jelenik meg, ennek az az oka, hogy költözik az oldal, remélhetőleg januárban már helyreáll a működés 🙂

Az egyetem miatt eléggé lemaradtam a karácsonyi/ünnepi készülődéssel, úgyhogy az elmúlt két napban csak ezt pótoltam.

Megvettem az összes ajándékot (a sajátomat is, az egyszerűség kedvéért 😀 ), illetve tegnap anyával megvettük a közös ajándékunkat, úgyhogy már egész jól állunk, ma be is csomagoltam, amit lehetett. Sajnos a Pázmányra emigrált barátnőmmel nem sikerült találkozni az ünnepek előtt, pedig ő az egyetlen, akinek időben megvettem az ajándékát, hogy bármikor összefutunk, oda tudjam adni 😀

Megrendeltük a karácsonyi ebédet/vacsorát is, szombat reggel mehetünk érte. Örülök neki, mert mostanában mindig csak a Tesco-lakás-nagymamámék lakása útvonalon vezettem, és nem árt a gyakorlás.

Szép piros karácsonyi körmöket csináltam magamnak, pont olyan, mint tavaly, úgyhogy nem teszek fel róla képet — szerettem volna venni egy csillogó, smaragdzöld géllakkot, de mire eljutottam az üzletbe, olyan pusztítás ment végbe, hogy hasonlót se találtam.

Takarítottam is, úgyhogy kb. enni lehet a földről 😀 Valószínűleg senki másnak nem említésre méltó ez a kérdéskör, de itthon csak én tudok takarítani, nekem pedig csak tanítási szünetekben van időm rá, úgyhogy elég mellbevágó a különbség, amikor tényleg rendesen megcsinálom.

Sokat gondolkodtam rajta, hogy molyon miért olyan borzalmas a statisztikám, és arra jutottam, hogy végül is olvasok, csak nem olyasmit, amit oda fel lehetne tölteni. A Hamuvárost szeptember óta nem tudtam befejezni, de nem lustaságból. Ahogy elpakoltam a féléves anyagaimat, rájöttem, hogy több száz A/4-es oldalnyi angol ítéletet olvastam idén (és ez csak az, amit ki is nyomtattam), illetve rengeteg AB határozaton rágtam át magam, hogy a sok-sok tankönyvről és tanulmányról ne is beszéljünk. Amikor pedig van pár szabad percem, ficeket olvasok a neten, nem valódi könyveket. Nem ideális, de legalább végre rájöttem, hová megy el az összes ilyen irányú energiám.

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.