Egyéb · Tanulmányok

Szülinap és verseny

Ezer éve nem írtam ide, mostanában eléggé lefoglal az egyetem, illetve összejött pár egyéb teendő is, úgyhogy gyakorlatilag csak aludni járok haza.

Az új szemüvegem bevált, potom három különböző technikussal való egyezkedés után sikerült rendesen beállíttatni a szárát, de képem még mindig nincs az eredményről, talán majd karácsonykor 🙂

Az utolsó poszt óta betöltöttem a 21-et, amit némi viszontagságok árán, és elég sok részletben, de meg is ünnepeltünk. Az ajándékok is mutatják élemedett koromat, idén is csupa hasznos, szükséges dologgal lettem  gazdagabb, de nem panaszkodom, én kértem mindent, és örülök, hogy többé-kevésbé meg is kaptam őket 🙂 A nagymamáméknál narancsos trüffel torta volt a Daubnerből, melegen ajánlom mindenkinek, egyenesen isteni.

Szerettem volna megnézni a moziban az új HP filmet, de sajnos az már nem fért bele az időbe, úgyhogy ez a vizsgaidőszak utánra csúszott.

A vizsgafelvétel siralmasan sikerült — eléggé megrázó élmény volt, mivel nekem eddig mindig teljesen simán ment a dolog, egyszerűen felvettem az első tervnek megfelelően a vizsgákat, és kész, most viszont lefagyott a Neptun, és csak várhattam, hogy visszaengedjen… Azóta legalább a bünti vizsgát sikerült felvenni egy elfogadhatóbb időpontra, a két ünnep közé, de még így is vannak kétségeim a teljesíthetőség felől.

Alkotmányjogból 19-én, a vizsgaidőszak első napján kell mennem (összesen két időpontot hirdettek, és egyszerre a köziggel…), ami azt jelenti, hogy a szorgalmi időszakban kellene megoldanom a felkészülést. 😦

Az Európai Unió gazdasági joga című tárgyból viszont rendeztek egy háziversenyt (jogesetmegoldás és perbeszéd), ezen első helyezést értem el, úgyhogy megajánlott ötöst kapok a vizsgámra, be sem kell mennem 🙂 Különösen azért tartom nagy eredménynek, mert én az angolos órára jártam, a verseny pedig magyarul volt, és a magyar csoport tematikájához igazodott.

A kari lapnál kicsit lelassultak a dolgok, ráadásul a HÖK, annak ellenére, hogy megígérte, használhatjuk a HÖK irodát az általunk választott állandó időpontban (heti 1×20 percről beszélünk), odaszervezett egy ZV felkészítőt, így aztán ki lettünk dobva. Ez több szempontból is roppant kedves: egyrészt megmondták, saját irodára nem is érdemes beadni a pályázatunkat, másrészt egy-egy szünetre gyakorlati okokból nem lehet termet foglalni, úgyhogy most a frissen kialakított közösségi helyiségben kell üléseznünk, ami egyrészt nem túl diszkrét, másrészt nem erre van.

A jó hír, hogy megkaptam a Karrier és Külügy rovatvezetői posztját, úgyhogy mostantól az én felelősségem, hogy rendben menjenek arrafelé a dolgok. Elég nehéz lesz, mert másfajta kommunikációt igényel, mint amihez olvasószerkesztőként, ill. főszerkesztő-helyettesként hozzászoktam, de igyekszem gyorsan beletanulni 🙂

Most csütörtökön volt az utolsó Profex szaknyelvi órám, a következő félévben már a feladatlapokat fogjuk csinálni. Régóta ez volt a legjobb csoportos angolóra, amin részt vettem, úgyhogy bátran ajánlom mindenkinek a pázmányos felkészítőt — tananyagot sem kellett venni. A második szemeszterben elvileg külön lesz a közép- és a felsőfok, úgyhogy valószínűleg nem ugyanahhoz a tanárhoz fogok kerülni, de sosem tudni 🙂

Idén én is részt vettem a Cipősdoboz Akcióban, az ajándékomat az oldalsávon láthatjátok. 🙂 Ha valakinek kedve támad összerakni egy csomagot, a gyűjtés december 18-ig tart, és országszerte vannak gyűjtőpontok. (A listán kívüli gyűjtőpontok is léteznek, nálunk az egyik hallgatói szervezet megszervezte, hogy az egyetemről külön elvigyék a dobozokat.)

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.