Egyéb · Tanulmányok · Utazás

Aktív napok

Nem kéne meglepődnöm rajta, de a megfelelő mennyiségű alvás tök jó hatással van a hangulatomra. 🙂

Idén két zsebnaptárat is használok, az egyiket leckefüzetnek, a másikat viszont programtervezésre — a múlt héten végre beütemeztem a nyári teendőim többségét, így már nem tűnik olyan lustának ez a szünet. Végre rendszeresen járok edzésre, nehéz elhinni, hogy fél évig alig mozogtam valamit.

A barátnőm, akiről korábban írtam, valószínűleg át fog menni a Pázmányra, mivel nem sikerült a római jog 2. vizsgája 😦 Tudom, hogy nem rólam szól ez az egész, de nagyon sajnálom, hogy jövőre már semmiképpen sem lesz mellettem a suliban — valószínűleg a kari lapnál sem, értelemszerűen. Tavaly úgy volt, hogy esetleg Bécsben fog továbbtanulni, ha már a római jog 1-gyel elcsúszott, de abból aztán nem lett semmi, én meg teljesen megkönnyebbültem, de a Pázmányból most már nincs visszaút, ha más nem, akkor levelezős lesz.

Az a vicc, hogy nem is akar ott tanulni, csak túl sokat invesztált már a jogba ahhoz, hogy veszni hagyja az egészet, és csináljon egy gap yeart, hogy aztán elkezdjen egy új szakot — az ELTE-n kívül nincs nem egyházi egyetemen folyó jogászképzés Budapesten.

Ami a saját tanulmányaimat illeti, a következő félévben jobb lesz, ha kicsit komolyabban veszem a dolgot, mert kiszámolták az átlagaimat, és hajaj. 😦 Az a vicc, hogy nem is értem, hogy melyik miért annyi, amennyi (mikor megpróbáltam utánaszámolni, nekem az ösztöndíjátlag negatív lett…).

A hagyományos átlagom 4,35, a súlyozott 4,12 (ugyanannyi, mint előző félévben), ehhez képest az ösztöndíjátlagom 3,93 (negatív rekord), a kreditindexem viszont 4,53 (egy teljes jeggyel jobb, mint előző félévben). Ha normális (4-es, 5-ös) jegyeim lennének, nem kellene ilyeneken töprengenem.

Múlt héten volt a nagypapám 87. szülinapja, amire parfétortát rendeltünk a Daubnerből: egyszerűbb lett volna venni egy doboz fagyit a Tescóban 😀 Semmi különbség, komolyan. A nagymamámnak pedig elvittük anya régi laptopját, úgyhogy most azon tanul internetezni, én pedig 0-24 telefonos segélyszolgálatként működöm.

Ami a saját számítógépes poklomat illeti, kéne csinálnom egy biztonsági mentést, utána pedig frissíteni a Windows 10-re, amíg még ingyen van, de nem bírom rávenni magam — két op. rendszer van a gépemen, és emiatt nem vagyok benne biztos, hogy normálisan frissülne a Windows, ha pedig elromlik, komoly problémám lesz, mert apa szokta szerelni a gépemet, de őt már nem biztos, hogy megkérhetem, tekintve hogy jó, ha havonta találkozunk. :-/ Mondjuk nem tudom, miért ne működne a frissítés, mivel a normál, kisebb frissítések gond nélkül mennek, ahogy az új programokat is simán lehet telepíteni, de…

Az AFS találkozóhoz lefoglaltam az asztalt, a Merengő Táborra pedig megkerestem a zseblámpámat (világít!!!), csak azt remélem, hogy jó idő lesz — múlt héten még attól féltem, hogy meg fogunk sülni, ahogy most kinéz, örülhetünk, ha nem fog sokat esni.

Több mint egy éve aszalom itthon a Csontvárost, most végre elkezdtem olvasni, és nehezen merem elhinni, de eddig tetszik 😀

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.