Tanulmányok

Prodiuktivitás

Nem tudom, mások szakokon milyen a harci helyzet, de nálunk félelmetesen közeledik a félév vége, és mindenki úgy érzi, hogy most kell bekeményíteni.

Kedden voltam a HÖK alakuló küldöttgyűlésén, ahol megválasztották a következő főszerkesztőnket 🙂 Sajnos ez az egyetlen jó oldala a dolognak, egyébként olyan hangnemet ütöttek meg a résztvevők, hogy lassan szégyellem, hogy ilyen mentalitású emberek képviselték és fogják képviselni a Kar hallgatóságát (tehát engem is). Mindenesetre született belőle egy cikk a honlapunkra, ehhez csak páran gratuláltak (az elnökjelölti vitás beszámoló miatt még mindig megszólítanak néha), de nem is tépték le a fejemet, úgyhogy kellőképpen semleges lett — elég sokat dolgoztam vele, az elnökség idő előtti lemondása miatt át kellett szerkeszteni az egészet.

Végre valahára elkezdtem az évfolyamdolgozatomat is, az elmúlt három napban megírtam a kötelező karakterszám közel felét, viszont még nem jutottam el az érdemi részhez. 🙂 Nem utálom az egészet, úgyhogy jól választottam témát — ha jövőre továbbfejleszteném OTDK-dolgozatnak, és nyernék, akkor nem kéne szakdolgozatot írni (a girl can dream…). Ráadásul végre felbukkant egy kitöltő, akivel sikerült elleveleznem a témáról, szerintem meg tudnék beszélni vele egy interjút.

Megcsináltam az egyik angol nyelvű órára a prezentációmat, elvileg erre kapom majd a jegyet — örülök, hogy ezt választottam, és nem a beadandót, elég monoton lenne az évfolyamdolgozat mellett. A Postabank-ügyről fogok beszélni, félelmetesen unalmas lesz, de szép rózsaszín a ppt-m. 🙂

Az EKP évfolyam ZH is sikerült, egy ponttal maradtam le a megajánlott jegyről, de nem igazán sajnálom, nem érdemeltem volna meg. 🙂

Öröklési jogból végre elértünk a számolós feladatokhoz (most épp látható a baráti családfa az oldalsávon, ami az első jogesethez kellett), nem állítom, hogy nagyon jó vagyok bennük, de sikerült megértenem a típusfeladatokat, és leírtam a lépéseket, amíg még a fejemben volt a módszer, úgyhogy talán a vizsga előtt is át tudom majd nézni.

Szerdán volt a vizsgafelvétel, és minden tökéletesen sikerült: ideális esetben június 23-án fogok végezni 🙂 Egyfelől jó, hogy idén “csak” 6 vizsgám van, mivel több felkészülési idő jut egyre, cserébe viszont rengeteg olyan tárgyam van, ahol még a vizsgaidőszak előtt kell beszámolnom. A következő 3 hét félelmetesen néz ki a naptáramban, de most kivételesen érzem az erőt.

A kari lapnál a főszerkesztő-választás mellett hatalmas fejlemény, hogy megjöttek az előző félévi fizetések 😀 Nem titkolom, azt hittem, hogy sosem fogják elküldeni, úgyhogy szinte sokkolt, mikor szóltak, hogy nézzem meg a számlámat.

Egyébként lassan átállunk a tervezett megjelenési rendre, bár az újak, akiket februárban vettünk fel, nem éppen ügybuzgók: a PR-os helyett én osztogatom meg a cikkeket, a barátnőm rovatában meg sorozatban a 3. saját cikke jelenik meg, mert semmit sem adnak le időre. 😦

A Könyvhétre nem jutottam ki, de nagy élvezettel olvasom a beszámolókat — legalább nem szegtem meg az ígéretem, hogy nem veszek új könyvet, amíg ki nem végeztem, amit már egyszer hazahoztam.

Mindenkinek sok kitartást kívánok a ZH-időszakhoz, az érettségizőknek pedig egy kalappal az írásbelikhez! 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.