Tanulmányok

Kezdődik…

Elvileg az első hét a legkönnyebb, mivel még csak az előadások indulnak, engem viszont mindig nagyon kifáraszt.

Ebben a félévben rengeteg érdekes tárgy lesz, öröklési és családi jog pl., illetve végre sikerült két angol nyelvű órát is felvennem. Nehéz elhinni, de az órarendem nagyon klassz lett, csütörtök-pénteken gyakorlatilag nem kell bejárnom. 🙂 Vettem két új tankönyvet, és sikeresen feliratkoztam a rövidebb európai közjog és politika modulra. Jövő héten már ZH várható, de azért holnap még elmegyünk az IKEA-ba ebédelni.

Sikerült konzulenst szereznem az évfolyamdolgozatomhoz, de az első konzultáció nem vezetett sokra. Jogismeretet akarok kérdőíveztetni egy bizonyos csoporton belül, szóval összeszedtem az irodalmat*, csináltam vázlatot, kutatási tervet stb., ahogy kérte, erre közölte, hogy a kérdőívezés az nem jó (sajnos azt már nem tudta megfogalmazni, hogy miért nem, de a mintával volt a baja).

Felajánlottam, hogy akkor csinálom csak Budapestre, de az állítólag nem oldja meg a definiálhatatlan problémát, ahogy az interjúztatás se. Úgyhogy mégis kérdőív lesz, aztán ha nem tetszik… Egyébiránt segítséget nem nyújtott, annyi volt a hozzászólása, hogy van a Wordben endnote, és ismerem-e az egyik legismertebb nőjogi honlapot. Remélem, a következő találkozón már kicsit barátságosabb lesz. :/

Egyébként nem lett volna hülyeség, ha több tonnányi tölteléktárgy helyett tanulunk valami kutatásmódszertant, ha később a profi alkalmazás az elvárás.

Végre találtam egy diákmunkát, ami tetszene, el is tudnám látni, és csak 10 óra hetente, de 8 hónapra kell vállalni, és félek, hogy mi lesz, ha mégsem olyan könnyű, így abban sem vagyok biztos, hogy meg merjem-e pályázni — jellemző. Pedig nagyon jó tenne az önbecsülésemnek egy akármilyen minimális kereset, vagy legalábbis a tudat, hogy létezik olyan állás, amire kellenék. Lassan én leszek az utolsó az ismeretségi körömben, aki sosem dolgozott pénzért.

Ma felteszem AFS-re a Nem akartam korrigált 20. fejezetét, és haladtam egy kicsit az új történetemmel, emiatt külön büszke vagyok magamra 🙂

* írjátok be a moly címkeresőjébe, hogy szex, úgy a 100. találat után már sikítva röhögtem

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.