Írás · Egyéb

Pörgés

A múlt héten ezerfelé szakadtam, hihetetlen, mennyi mindent el lehet intézni, ha az ember asztalát nem borítják el a megtanulatlan anyagok.

Szerdán lett volna egy forgalmi vizsgám, ami nem jött össze, mivel lebetegedtem — asszem, jobb, mint egy újabb bukás, bár nem tudom, hogy a vizsgaidőszak utáni megkönnyebbülés vagy a forgalmi vizsga eredményétől való félelem okozta a betegséget.

Viszont kiderült, hogy igazolást kell vinni a hatóságnak, és akkor átvezetik a vizsgadíjam egy részét a következő vizsgára (febr. vége…). Ezzel az az aprócska probléma, hogy nekem nincs háziorvosom. ÁJK-n nem kell igazolni, ha hiányzunk, én meg igazán beteg utoljára 12.-ben voltam, így a gyerekorvosnál maradt a kartonom, ahová most már nem mehetek/ha el is látna, az igazolását a hajamra kenhetném.

A gond ott kezdődött, hogy én kis naiv azt gondoltam, majd a klinika, ahová oltásokra járunk, segít rajtam, és adnak egy időpontot egy akármilyen orvoshoz — viszont a tarifa kb. a forgalmi vizsga díjának négyszerese lett volna, úgyhogy erről lemondtam. Másodiknak felhívtam azt a magánorvosokat gyűjtő helyet, ahol a nőgyógyászom van, hátha akad egy háziorvos: a recepciós fel se fogta, mi a bajom, viszont úgy kezelt, mint egy kisiskolást, akinek hamis igazolás kell, és közölte, hogy ők ilyesmivel nem foglalkoznak. Ezek után megpróbáltam elmagyarázni neki részletesebben, hogy mi a problémám, hátha tudja, hogy ilyenkor mit kell csinálni, de egyre csak azt hajtogatta, hogy “menjek az SZTK-ba”, majd közölte, hogy ő “menekül a probléma elől”, és lecsapta a telefont. Szexista, de már értem, hogy miért nőket szokás recepciósnak alkalmazni.

Végső kínomban felhívtam a gyerekorvost, aki azt mondta, hogy akkor is odamehetek a körzeti felnőtt rendelésre, ha nincs ott a kartonom (a szóban forgó rendelő egész nap nem vette fel a telefont, miért vették volna). Szerencsére igaza volt, és elláttak, adtak igazolást és minden, de nem volt nagy élmény, két nyugdíjas is megelőzött, mire elhittem, hogy ez tényleg úgy megy az állami ellátásban, hogy az következik, aki félrelöki a másikat az ajtó elől.

Egyébként végre sikerült pár felesleges cuccunkat eladni, fene se gondolná, hogy milyen kereslet van 15 évnél régebbi analóg hangfalakra. (Ha betörnek hozzánk, tudni fogjuk, hogy ki volt.)

Egyébiránt: kitakarítottam a lakást, megigényeltem anyának és magamnak is a kerületi kártyát, elrendeztem a félév összes fényképét, és elkezdtem kigyűjteni a következő félévre vonatkozó egyetemi tájékoztatókat (tárgyfelvétel van, yaaay). Megünnepeltük a nagymamám 86. szülinapját, szerintem enyhén csalódott volt, de nehéz újat mutatni annak, aki egész héten vendégségeket tartott a saját tiszteletére 😀

Megszereztem az évfolyamdolgozat-témákat, már csak el kéne érni, hogy a volt jogszocos szemináriumvezetőm el is vállaljon engem egy nagyon szőrmentén kapcsolódó kutatással.

Ami az írós dolgokat illeti, végre megválaszoltam minden kritikát, és feltöltöttem a Kívánság Üstre írt Felnőtt kapcsolatot AFS-re, Imagine-re és Továbbvilágra is. A Nem akartam javításával nem haladtam még, de remélem, hogy legalább pár fejezetre jut időm a szünetben.

Még vizsgaidőszakban elkezdtem járni egy fitneszterembe különböző órákra, most fogyott el az első bérletem — azt hiszem, a következő félévben ide fogok járni, és akármennyire is patetikus, a szó nélküli távozás lesz a megoldásom a táncstúdióval kapcsolatban (az új árakat elnézve nem csak én fogom újragondolni a dolgot).

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.