Egyéb

Évértékelés

Sok minden történt az ünnepek alatt, de egyelőre csak egy rövid évértékelő poszttal jelzem, hogy még nem gurultam el a sok bejglitől. 🙂

Mindig zavarban vagyok a december végi áttekintéssel, mivel az iskolára kalibrált fejemben az év szeptembertől szeptemberig tart, de érdemes néha más perspektívából is ránézni a dolgokra.

Tavaly szilveszter este nagyjából ugyanazt csináltam, mint most: tanultam. Azonban egy éve még a római jog volt terítéken, most viszont már a közigazgatási joggal foglalkozhatok, és ez nekem elég sokat jelent: soha többet nem lesz olyan semmire vezető, mégis rengeteg energiát kívánó tárgyam, mint a róma — lehet a KIG vagy bármelyik másik tárgy nehéz/bonyolult/lexikális, olyan felesleges sosem lesz, mint a római jog. (BTW a közig nem is olyan rossz, mint gondoltam.)

2014 végén még határozottan görcsösen tanultam, sőt még a nyári vizsgaidőszakban is, most viszont mintha már sikerülne lazábban venni a dolgokat (lekopogtam). Persze még mindig bennem van a teljesítménykényszer és hogy többet nem is mernék N.M. szeme elé kerülni, ha nagyon rosszul menne a KIG vizsga, de oldódom 🙂

Egyelőre egy tárggyal sem csúsztam, és bízom benne, hogy így marad, de ez mindenképpen 2015 nagy eredményeihez tartozik.

Idén csatlakoztam a kari laphoz (márciusban lesz egy éve), az első félév termékenyebb volt a mostaninál, ahol szó szerint semmit sem sikerült megjelentetni, pedig a karácsonyi számot becsülettel összeállítottuk. 😦 Mindenesetre nagyon nagy eredmény, hogy valamiféle közösséghez azért csak sikerült csatlakozni, és igyekszem erre gondolni, amikor nehézségek adódnak.

Írós téren közepesen tevékeny voltam, a Testis Temporum Kihívás szervezése újszerű és nagyon jó élményt jelentett 🙂 Az Elemek Harcán zsűriszerepben is kipróbálhattam magam, vagyis az összes történetet végigpontoztam, és kiviháncoltam magam a csoportban. Még év legelején a Mindenízű Drazsén pontoztam néhány történetet, és mintha még lett volna egy Etti-féle kihíváson néhány pontozós kritikám, de nem találom, ha valaki emlékszik, segítsen, hogy hol trollkodtam.

Idén is írtam az Üstre (lásd előző poszt), és az áprilisi Camp NaNón megírtam egy regényvázlatot, aminek jelenleg a hetedik fejezetén dolgozom — egyelőre nem tudom, mihez fogok kezdeni vele, de remélem, hogy egyszer eljutok odáig, hogy érdemes legyen ezen gondolkodni. 🙂

Nyár óta AFS-en adminként tevékenykedem, sokkal jobban élvezem, mint a lektorálást a pályafutásom végén, és mintha még nem szereztem volna túl sok halálos ellenséget, de ezt is lekopogom. Számokban kifejezve 282 fejezet haladt át a kezem közt 5 hónap alatt.

Ami a családi életemet illeti, hát az egy nagybetűs katasztrófa volt, de már kipanaszkodtam magam minden lehetséges felületen, úgyhogy csak tömören összefoglalva: egymástól másodjára is elvált szülők között közvetíteni (vagy csak létezni) szívás. Év végi ráadásnak apát ki is rúgták a munkahelyéről, úgyhogy most nagy álláskeresésben van (és minden interjún azt kérdezik, hogy miért kellett mennie — a jelek szerint a “nem tudom” nem csak nekem gyenge válasz).

Bizonyos mértékben ehhez kapcsolódóan anyával elkezdtünk egy elég nagy projektet, amiről nem írtam ide, és nem is fogok, csak ha már minden biztos, de ha valamihez, hát ehhez nem ártana némi szerencse.

A jogosítvány-projekt már másfél éve húzódik, de akkor is én fogok győzni.

A múltévi fogadalmaimat csak kis részben sikerült megvalósítani, igaz, jelentős hányadát nem is nagyon próbáltam, mivel kissé szürreális lista volt (pl. szerepelt rajta, hogy ellenkező neműekkel ismerkedni, nagyszámú egyetemista barátot szerezni). Sajnos nem nagyon csökkent az olvasatlan könyveim száma, pedig legszívesebben egyre többet és többet halmoznék fel (csak a frissekből néhány példa: a Jana, a Karvaly, a Kezdjetek el élni), és előkelő helyen szerepelt, hogy ne olvasatlan regényekkel vegyem körül magam.

Az idei listát igyekeztem a tanulságok levonásával összeállítani, remélem, a jövőévi statisztikám kicsit jobb lesz:

  1. jogosítványt megszerezni (nyár előtt, mert letelik a két év)
  2. hetente legalább egy aerobik/tánc, de jó lenne visszaszokni a két-három alkalomra
  3. a regényt befejezni és/vagy legalább címet találni hozzá
  4. addig nem venni új könyvet, amíg a meglévőket el nem olvastam (könnyű lesz, nincs pénzem :D)
  5. tapintatosabban fogalmazni

Köszönöm mindenkinek, aki örömet csempészett a 2015-ös évembe, remélem, én is okoztam pár jó pillanatot 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.