Egyéb · Tanulmányok

Készülődés

Az a jó a szorgalmi időszak végében, hogy utána zavartalanul lehet készülni a karácsonyra tanulni a vizsgákra.

Szerintem ez a félév aránylag sikeres volt, mindenből simán kaptam aláírást, az osztályzós tárgyakból pedig az 5-öst — a mediációs vizsga is 5-ös lett, viszont a tegnap délutáni jogi dogmatikával kapcsolatban vannak kételyeim, remélem, azért ismételni nem kell (nem mintha betegre tanultam volna magam, de egy hármast minimum megérdemelnék, már csak azért is, mert év közben is fel-felbukkantam az előadásokon).

Karácsony előtt alkotmányjogból és jogszocból megyek, egyik jobb mint a másik, de azért remélem, az AJ sikerül, mert ha nem, az egész vizsgaidőszakomat odavágja (kedves volt a szemináriumvezető, csak a feladatokra egyáltalán nem készített fel — nagyon jól esett, hogy óra után ott tartott, és elmondta, hogy milyen jól megír beadandókat csináltam, és meghívott a szakkoli jogi szövegekkel foglalkozó/azok írását tanító műhelyébe: nem hiszem, hogy elmegyek, de akkor is ❤ ).

Tegnap letudtuk a karácsonyi vásárlást: nem volt túl sikeres, mert nekem még mindig hiányzik egy fekete sál, de a lényeg megvan, mindenkinek lesz valami a fa alatt (mondjuk az ajándékok felét már korábban megvettük). Anya meglepetése még úton van, remélem, ideér időben, és sikerül nekem átvenni 🙂 Az még nem teljesen világos, hogy hogy leszek egyszerre két helyen 25-én (a nagymamáméknál és apukámnál), de majd addigra megtanulok osztódni.

A napokban az a felismerés ért, hogy tulajdonképpen nem azért nem járok táncolni, mert nem érek rá, hanem mert már nem motiválnak az órák, amik ráadásul nagyon kötött időpontban vannak.

Négy éve járok ugyanabba a stúdióba, nagyon szeretem a mesternőt (Zs.), de valahogy a dolgok egyre kevésbé vágnak egybe az én igényeimmel. Amikor elkezdtem az órákat, a terem itt volt a sarkon, konkrétan öt percre, de sajnos felmondták Zs. bérleti szerződését, úgyhogy új helyet kellett keresnie — most fél órás út, ha késő este megyek haza, akkor 40 perc, mert a troli már ritkán jár.

Szeretem az órák felépítését, és nagyon sokat tanultam, ugyanakkor amíg eleinte szinte mindenhova tudtam menni, mivel a kezdő órák vannak többségben, és még nem ismertem Zs. anyagait, most ha nem a saját szintemre megyek, akkor unalmas a dolog, sőt néha még a saját szintemet is unom (valószínűleg mert túl sokat jártam könnyebb órára, hogy legalább valahova be tudjak menni, és kezdem azt érezni, hogy 4 éve ugyanazt csinálom, és nincs előrelépés).

Eleinte nagyon furcsa volt az RG-hez képest, hogy egyáltalán nincs önálló munka, illetve hogy az órák nem dinamikusak, sőt. A lendületesebb dolgok hiányát kb. egy év alatt megszoktam, utána már nem zavart, de egyre jobban hiányzik, hogy pörgős legyen az óra, ahol le lehet vezetni a feszültséget — Zs. a nagyon tudatos munkát tanítja, ami jó, csak egy idő után hiányzik, hogy gondolkodás nélkül csináljuk, aztán lesz, ami lesz.

Ráadásul az új terem messze nem az igazi, de nem hiszem, hogy Zs. keresne újat, januárban lesz két éve, hogy itt van a stúdió. Egyrészt egy nagyon posh házban van, ahol a portások hihetetlenül bunkók, és azt képzelik, ők a világ urai — 10 perc van öltözni óra előtt és után, állandó stressz, hogy nem engednek be előbb és sietni kell kifelé. Ennek megfelelően pl. zuhanyozni nem lehet, nem mintha lenne hol, az egész teremre 1 db zuhanyzót telepítettek.

A másik gond az öltöző: egy öltözőnek kikiáltott előtér van, azon keresztül lehet bemenni a terembe — Zs.-nek nincs külön öltöző, és olyan kicsi a hely, hogy 10 ember már nem tud egyszerre felállni. A legnagyobb probléma maga a terem, ami kicsi: 12-en már csak úgy férünk el, ha egymás szájába lógunk a szó legszorosabb értelmében. Nem lehet rendesen ugrani, se keresztbe, se hosszába nincs elég hely, ráadásul a ház úgy félti a tükreit, mint a szeme fényét, úgyhogy mindig arra kell gondolni, nehogy valaki belerúgjon.

A balettrúd sem az igazi, a tükör oldalára van felszerelve (okos…), eleinte gyerekmagasságban volt, hosszas kunyerálás hatására odébb tették, most viszont olyan magasan van, hogy az alacsonyabbak (pl. én) nem tudnak igazán jól dolgozni vele. És itt is súlyos helyprobléma van + nem kanyarodik, tehát Zs. egy szék támlájánál dolgozik, hogy lássuk.

Igazából azért csak mostanra jutottam el oda, hogy tényleg váltsak, mert nem bírom jól a változást, és kedvelem Zs.-t, illetve tudom, hogy nem megy jól a stúdió, és emiatt baromi szemétségnek érzem otthagyni. Tudom, hogy nem az én hibám lesz, ha csődbe megy, de akkor is rossz érzés — már a régi helyen sem volt elég tanítvány, de a költözés óta rosszabb lett a helyzet, a népszerű időpontokra hirdetett népszerű órákra meg nem tudnak annyian jönni, ahányan akarnak, mert nem férünk be: Zs. beengedne mindenkit, de nekem is mondták már többen, hogy nem szeretnek tömegben dolgozni, és emiatt nem jönnek, és igazuk van.

Az a baj, hogy Zs. nem hirdeti magát, és így sosem fog javulni a helyzet — aki csinálja neki a FB-ot és a honlapját, sajnos nagyon nem ért a dologhoz, de ezzel nem nagyon lehet előhozakodni, mert egy régi tanítványa az, és ingyen csinálja. Úgyhogy Zs. mindent áremeléssel, pótlások szigorításával akar megoldani — a pótlásokat nem is értem, miért engedi (nincs még egy táncstúdió, ahol lejárhatnád, amit könnyelműen befizettél előző hónapban), az áremeléssel meg az a gond, hogy eleve drága volt, most meg már nagyon drága.

Szóval bűntudat ide vagy oda, arra jutottam, hogy karácsony után elkezdek különböző fitneszórákat kipróbálni, aztán valamelyik csak bejön. Ezekben a gyorsaság mellett az is vonz, hogy egész nap és minden nap vannak, tehát valamikor biztos fogok tudni menni, plusz választhatok olyan helyet, ami közel van. Valamit muszáj volt határozni, szeptember óta úgy elengedtem magam, hogy alig bírtam hazahozni egy egyébként nem különösebben nehéz dobozt, és kifulladok, mire felvonszolom magam a VII. előadóba.

Nagyjából ez az újévi elhatározásom is, csak sajnos nem tudom, hogy Zs.-vel ezt hogy közöljem, szó nélkül lelépni meg… Hát nem tudom.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.