Olvasás · Tanulmányok

Közeleg a vég

Elsősorban a félév vége, de átvitt értelemben is, annyi minden várható ebben a pár hétben.

Szülinapi eufóriámban nem írtam róla, de a vizsgafelvétel jól sikerült, mindenből mehetek a kiszemelt időponton, ugyanakkor kénytelen voltam felvenni egy vizsgát mindjárt az első hét közepére, ami automatikusan üti a Meri Talit 😦 Viszont ez itt a reklám helye: december 12-én lesz, dec. 4-ig lehet jelentkezni.

A héten megírtuk az alkotmányjog évfolyamzh második felét, a jogesetmegoldást, de a csoport fele már a múltheti teszten kiesett — nem vagyok együtt érző típus, szerintem megérdemli a bukást, aki egész évben nem csinál semmit, de ez nagyon meglepett, a csoportunk két nagyon erős tagjának sem sikerült (a javítójuk még rosszabb lett az eredetinél…), pedig nálam mindketten többet tudtak.

Egyébként én is azért vesztettem olyan sok pontot, mert az egész teszt úgy volt megcsinálva, hogy X (általában 2) hiba felett az egész feladat 0 pont — sajnos szemináriumon nem gyakoroljuk a típusfeladatokat, valószínűleg nekem azért ment, mert tavaly más tanár csoportjában voltam, de ez így hihetetlenül igazságtalan. A rajtunk gyakorló PhD-s (?) nagyon kedves és előzékeny ember, tényleg olyan, akihez öröm járni, csak éppen a vizsgára egyáltalán nem készít fel. Ráadásul a jogesetek eredményét még nem tudjuk.

Egyébként molyon pont most érdeklődött valaki, hogy milyen is a Karon, megéri-e felvételizni, azt hiszem, jó, hogy nem azután láttam a kérdést, hogy a csoport felét kirúgták. Már értem, mitől javult meg annyira a vizsgaátlag: ha el se mehet vizsgázni, aki rossz tanárhoz került, nincs miről beszélni.

Szerdán volt lapzárta, egész héten cikkeket javítgattam, szerintem nagyon király lesz a decemberi számunk, már ha egyszer mindenki leadja az írását — van, ami még hozzám se jutott el olvasószerkesztésre.

Jövő szerdán vizsgázom vezetésből, már csak egy órám lesz előtte, úgyhogy szurkoljatok 🙂 Már önmagában a tudat, hogy az oktató nem akarja, hogy megbukjak, sokat segít. A parkolással vannak gondjaim, a Rover kb. 2x akkora, mint az előző kocsi, és vannak olyan rossz szokásaim is, amiket még nem sikerült kinevelni belőlem, de azért van remény, főleg ha nem próbálnak meg dupla záróvonalon leelőzni, miközben arra várok, hogy bekanyarodhassak.

Egyébként egy ideje megjelent az új Anita Blake, én a “minek vettem meg” állapotban vagyok épp, de még csak az elején tartok — állítólag ez visszatalál a korai könyvek hangulatához, hát kíváncsi leszek.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.