Írás · Egyéb · Tanulmányok

ELTEPress Akadémia & jogászkodás

Múlt szombaton került megrendezésre az ELTEPress Akadémia, aminek az első felén én is részt vettem.

Egyfelől nagyon hasznosnak tartom, hogy van lehetőség az egyetem többi kari lapjának tagjaival ismerkedni, illetve mindannyiunk számára fontos témákat átbeszélni, ugyanakkor többre számítottam.

Az első előadás a tipográfiáról szólt, az előadó nagyon szemléletesen fejezte ki magát, borospoharakkal és teáscsészékkel zsonglőrködött, ugyanakkor az egész mondanivalója kimerült annyiban, hogy ne Comic Sans betűtípussal adjuk le a doktori disszertációnkat.

Ezután rövid ismerkedős játék következett, ami meglepően flottul ment, kérdéseket kellett feltenni egymásnak egy lapról — nem meglepő, de a lányok nagy többségben voltak.

A helyesírási előadás volt az utolsó, amit meghallgattam, de majdnem agyvérzést kaptam tőle (és a szerkesztőségünk többi tagja is). Egyrészt teljesen logikátlanul bizonyos részeknél beszélt az új szabályzatról, másoknál nem, így azt sugallta az előadás, hogy ahol nem emelte ki, ott nem változott semmi, másrészt teljesen belekavarodott a mondandójába, és ez odáig vezetett, hogy nálunk a gondolatjel az em dash (ez csak egy példa!). A poén az volt, hogy utána tollbamondást írattak az új helyesírás szerint (benne volt a Mariann-nal, amikor pl. az e körüli változtatásokat egy huszárvágással átugrotta az előadó).

Ezután elmentünk műhelyezni, ahol a különböző újságok szervezeti felépítéséről, munkamegosztásáról, felületeiről beszélgettünk, nagyon érdekes volt megismerni a többiek rendszerét, engem megerősített, hogy mi csináljuk a legjobban, de volt, akinek meg ötleteket adott, hogy hogy kellene átalakulnunk 😀

Sajnos nem tudtam végig maradni, így a mi főszerkesztőnk előadásáról lemaradtam, de olyan sokan el se jöttek (az újak közül csak a barátnőm, akit én szerveztem be…), hogy szerintem bőven túlteljesítettem a feladatot.

Ez tökéletesen összefoglalja a hetemet 😀

A kari lapunk hamarosan tényleg megjelenik, már feltöltés alatt vannak a cikkek, viszont emiatt egész múlt héten javítgattam, és nagyon igyekeztem nem túlmenni a korrektori szinten — büszke vagyok magamra, három-négy rövid megjegyzésnél többet egy cikkbe se tettem, sőt volt, amelyikbe egyet sem! Lehet, hogy majd kapunk némi zsebpénzt a munkánkért, de még nincs meg a pályázat eredménye.

A múlt héten három ZH-t írtunk, természetesen csütörtök-pénteken az összeset, nem volt túl jó élmény, szerintem a véres részleteket mindenki el tudja képzelni 😀

Szombaton Revával találkoztam, sajnos a rossz idő miatt nem tudtunk túl sokat időzni a szabadban (a Szent István Parkban minden tiszta víz volt), úgyhogy három helyre is beültünk, de jól éreztük magunkat, ezzel fejeztük be a napot:

DL

A vasárnap sajnos már nem sikerült ilyen jól — kettéválasztatjuk a teraszunkat, ami kizárólag egy méretes (és drága) fal építésével lehetséges, emiatt el kellett pakolni a szobámat, azon hordják keresztül a téglát. Ez azt jelenti, hogy a héten felszorultam az emeletre, ami nem nagy baj, csak kényelmetlenség.

A baj ott kezdődik, hogy apukám, aki a szomszéd lakást árulja, alá talált írni egy olyan adásvételi szerződést, amiben nem a saját, hanem az én kocsibeállómat adja el (természetben jól jelölték meg, csak a nyilvántartást nem sikerült eltalálni). Egy az, hogy szerinte erről kapok értesítést a Földhivataltól, gyakorlatilag nem jött semmi, a másik, hogy ő és a vevője a vevő láthatólag teljesen inkompetens ügyvédjétől várják ennek a problémának az orvoslását. És még nekem lett mondva, hogy ne jogászkodjak, mikor felvetettem, hogy talán keresni kéne egy olyan szakembert, aki megnézi, mit akar hova bejegyeztetni, nem csak bemondásra nyújtogatja be a papírokat, ahová jólesik.  Azt meg inkább nem akarom tudni, hogy mekkora alkoholos befolyásoltság kell ahhoz, hogy diplomás ember anélkül aláírjon, hogy megnézze, mi az.

Ez a vasárnapot eléggé elintézte (BTW a falat is azért építjük, mert fene se tudja, sikerült-e/megpróbálta-e egyáltalán elmagyarázni a vevőinek, hogy a mi teraszunk közepén volt egy fal, ami kitakarja a kilátás egy részét, és valamikor vissza lesz építve), vasárnap akartam megcsinálni az Üstös történetem vázlatát, de mire végeztem a némettel, ami helyett a postán várakoztam, kiégett az agyam.

Bennem már csak az tartja a lelket, hogy péntektől szünet van, remélem, mindenkinek megvan már a pihenési terve a hosszú hétvégére.

WWCh lesz, de nem csak írni lehet!

Elemek Harcán hamarosan eredményhirdetés.

ELTEPress Akadémia & jogászkodás” bejegyzéshez egy hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.