Tanulmányok · Utazás

Csapatépítés

Múlt pénteken és szombaton végre összejött az a csapatépítő a kari lapnál, amit még tavaly márciusban kilátásba helyeztek (mikor engem is felvettek), és szerintem nagyon jól sikerült.

Végül csak egyszer aludtunk ott, és gyakorlatilag ki se tettük a lábunkat Budapestről (Csillebércen voltunk), de ettől függetlenül sokat ismerkedtünk, és az erdős környezet miatt teljesen tábori hangulat alakult ki. Sajnos csak kilencen voltunk, és szombat reggel többen is hazamentek, de a családiasságnak is vannak előnyei.

A szállás meglepően normális volt, nyáron el tudnék képzelni itt egy hosszabb tábort, akkor valószínűleg a fűtésszerelő gorombaságával se kellene együtt élni (ha nem nyitják ki a radiátort, persze, hogy nincs fűtés — mondta, majd egy órán át szerelt, és eláztatta a fél házat, mire elkezdtek melegedni a csövek).

Péntek délelőtt ismerkedős kreativitásfejlesztő feladatok voltak, délután némi szakmázás, este pedig elmentünk a Normafához, és megcsodáltuk a kilátást. Szombaton négyesben elmentünk a kalandparkba (note: vegyél kesztyűt a pénztárnál, nem adnak), ami egy területen van a táborral.

Szerintem összességében a könnyű pályák is nehezebbek, mint a balatonfüredi kalandparkban, három és fél óra alatt a zöld pályán kívül csak a csúszkálósat és a közepesnek a felét (a legkitartóbbak a 2/3-át) csináltuk meg. Nagyon jól éreztem magam, az viszont zavart, hogy csomó csúszós pályához olyan közel vannak a fák, hogy szerintem csak a szerencsén múlt, hogy még senki sem törte ki a lábát egy ütközésben. Részemről a közepes pálya egy pontján elakadtam (egy csúszás után egy hálóra kellett volna átkapcsolni magam, és nem mertem megtenni, hogy legyen egy pillanat, amíg egy karabineren lógok), úgyhogy végül egy kedves alkalmazott leszedett. 😀

Az egynapos hétvége nem kedvezett a felkészülésnek, úgyhogy egész héten azt se tudtam, hol áll a fejem, táncolni se jutottam el.

Hétfőn szerkesztőségi fotózás volt, hogy egységes kép legyen mindenkiről (elvileg hamarosan elindul a honlap), szerintem a tavalyi sorozat jobban sikerült, de végül is fél évre jó lesz. Már csomó cikk elkészült, én a szabadidőm felét a javítgatásukkal töltöttem, úgyhogy nagyon remélem, hogy tényleg sürgős volt a dolog 😀

Kedden volt az első órám az új forgalmi oktatómmal, egy volt osztálytársamon keresztül szereztem, és úgy tűnik, vele talán nekem is szerencsém lesz — elég határozott és dinamikus nő, zongorázni lehet a különbséget az előző tahóhoz képest. Roverje van, aminél magasak előnyben, de így is ezerszer kezelhetőbb kocsi, mint a Honda, amin eddig szenvedtem (bár lehet, hogy ennek a karbantartáshoz is van némi köze). Most az Autóklub pályájára járok, úgyhogy az útvonalak egy része is új, de talán nem is árt, ha friss terepen gyakorlok.

Megbeszéltük, hogy december 2-án fogok vizsgázni, addig beírtuk az óráinkat is, szóval teljesen fel vagyok dobva. Az órák egyébként azzal együtt olcsóbbak, hogy az oktató magasabb árat kér a hivatalosnál (bár az is lehet, hogy az autósiskola irodájában tájékoztattak félre, nem volt toppon a recepciós). Az egyetlen negatívum eddig az előző oktatóhoz képest, hogy nem írjuk a vezetési kartont, és soha semmilyen pénzről nem kapok papírt, de ennyivel még bőven kiegyezek. 🙂

A hét mélypontja a csütörtök volt, alapjában vége az is elég rossz, hogy 8-6-ig benn vagyok, de a KIG ZH-m 38% (!!!) lett, és ezzel messze nem nekem sikerült a legrosszabban. Hogy miért, az jó kérdés, mert felkészülten írtam meg, és még életemben nem kaptam rendes dolgozatra karót, de szerencsére minden órán írunk, úgyhogy lehet javítani + aláírásra megy, nem jegyre. A mostani dolgozat se sikerült valami fényesen, de bírom a kihívásokat. Cserébe a PJ ZH-m, amit még két hete írtam, hibátlan lett. 🙂

Az AJ és a jogszoc szemináriumon egyre jobban ki vagyok akadva, előbbin szó szerint nem csinálunk semmit (előadásanyagot ismétel 90 percig…), esetleg hallgatjuk a nagy emberek történeteit (érdekes, csak a vizsgán nem ez lesz a kérdés), utóbbin pedig olyan alternatív oktatás folyik, amitől már 9.-ben is felment az agyvizem (gondolattérképet rajzoltunk csoportokban, illetve újságból kivagdalt képeket ragasztottunk fel egy lapra, hogy aztán elmeséljük, hogy miként jelenítik meg a szociológiát), ráadásul a házi is hasonló.

Elutalták a tanulmányi ösztöndíjakat, és valamivel többet kapok, mint előző félévben 🙂

A hétvégére már van egy soktételes listám a teendőkkel, ráadásul holnap megyek az ELTEPress Akadémiára. A kötelező dolgokon kívül jó lenne írni is valamit (Üst + egyebek), de előtte be fogom fejezni az Elemek Harcán a pontozást, már csak egy történet van hátra (okt. 20. a határidő, úgyhogy még senkinek sem késő… 😉 ).

A körmözésbe kezdek belejönni, lassan nem festem körbe az egész ujjamat a lakkokkal 😀 Az előzőt három hét után szedtem le, és kibírt volna még 4-5 napot, csak már meguntam — hogy ezt miért nem tudta egy körmös se megvalósítani, az jó kérdés. Azt viszont kénytelen vagyok belátni, hogy a CN géllakkja nem leoldható, az acentonozás eddig mindig csak rontott a helyzeten, úgyhogy marad a reszelgetés.

Most mondjátok, hogy nem vagyok fejlődőképes :-D
Most mondjátok, hogy nem vagyok fejlődőképes 😀

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.