Írás · Egyéb · Tanulmányok

Első hét + kihívások

Túl vagyok a szemeszter első hetén, még 12 van hátra 🙂 Könnyebb volt elkezdeni bejárni, mint vártam, ettől függetlenül annyira kifáradtam, hogy egész héten lógtam edzésről.

A másodév nagyságrendekkel jobbnak tűnik az elsőnél, főleg mivel a tárgyaink jelentős része hatályos joggal foglalkozik (polgári, büntető-, közigazgatási, alkotmányjog), és a maradék se olyan vészes, mint tavaly (jogszoc, kriminológia). A választható tárgyak csak jövő héten indulnak, ahogy a szemináriumok is, azokkal együtt páros héten 32, páratlan héten 28 órám lesz.

Egyelőre az angol szaknyelv nekem megfelelő időpontban lévő moduljára csak én jelentkeztem, így elhalasztották az indulását, de félek, hogy egyáltalán nem fogják megtartani (ami elég durva kiszúrás lenne, mert egy 4 órás luk keletkezne az órarendemben).

A tankönyvvásárlás atomkatasztrófához hasonlítható, de legalább nem vagyok egyedül. A kari jegyzetboltból elfogyott a Btk., a kriminológiakönyvet majd októberre nyomják újra, a közig feladatgyűjtemény meg csak 17-én jelenik meg. A csúcs mégis a közig tankönyv, ami 2014-es, és minden további nélkül eladják a hallgatóknak, amikor az új változat novemberben fog kijönni, és azt fogják számon kérni. Azon nem vagyok meglepve, hogy az oktatók és a bolt között nincs kommunikáció, viszont a jegyzetbolt a kiadóé, tehát nyilván tudják, hogy mit fognak megjelentetni pár hónap múlva…

A kari lapnál felvételiztetünk, írók, olvasószerkesztők, riporterek és fotósok jelentkezését várjuk az ÁJK-ról, infók itt.

Idén is lesz Kívánság Üst, én már jelentkeztem 🙂 Az Elemek Harcán még mindig lehet pontozni, már tekintélyes mennyiségű történeten átrágtam magam, és azt hiszem, az írók réme leszek a pontjaimmal (de legalább nem egyedül :D). Most indult a jelentkezés a Nyctophilia – Feloldozás Kihíváson, szerintem nagyon érdekes témákkal foglalkozik.

Pénteken nálunk járt a Kéz a háznál, sokszorosan traumatikus élmény volt, mindenki óvakodjon tőlük, de legalább feltették a második mágnestáblámat is a falra:

wpid-20150913_122326.jpg

Tegnap osztálytalálkozót tartottunk az ofőnknél, és meglepően sokan voltunk. Örülök, hogy olyanokkal is találkoztam, akiket magamtól nem keresnék meg, de akkor se mennék vissza középiskolába, ha fizetnének érte 😀 A mérnöknek tanulók továbbra is azt képzelik, hogy csak az ő szakjuk fontos és nehéz, a medikusunk meg annak ellenére elszállt, hogy még a nyári pótvizsgán is megvágták anatómiából. Sokan kezdtek idén új szakot, egy új pszichós és egy skandis lett, az egészségügyi szakokon meg feszt átcsalják magukat ápolóiról szimpatikusabb szakirányokra, ahová nem vették fel őket 😀

A másik joghallgató az osztályból végül nem ment el Angliába dolgozni, szerintem jól tette. Megvan az első sikeres Erasmus pályázónk, sokan beléptek felvételi előkészítő klubokba és szakkolikba. Érdekes, hogy sokaknak felerősödtek azok a személyiségjegyei, amik ötödikben meghatározták őket, gondolom, az új hely miatt. A volt padtársam pl. pont úgy henceg a családjával, mint tízévesen 😀

Megvolt a “jövőre mindenki a párjával együtt jöjjön” szöveg és a szemellenzős nézetek a menekültkérdésről, úgyhogy végigmentünk a teljes skálán, ettől függetlenül jó volt 🙂

Mostantól pedig tanulás 😉

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.