Írás · Egyéb

Otthoni dolgok

Ma este végre leszedtem az asztalomról a monitort és a két hangszórót, kikábeleztem a számítógépet, úgyhogy végre van elég helyem. Egy fokkal nagyobb dzsuva volt a drótokon, mint gondoltam, de előző vizsgaidőszakban már azt hittem, megőrülök a monitortól, ráadásul folyton a kikapcsolt monitor előtt néztem a laptopom képernyőjét, úgyhogy ideje volt felszámolni a PC-t.

Pénteken elmentünk az IKEA éttermébe — kicsit elszámítottuk magunkat, mivel fél Pest ott tobzódott ahelyett, hogy a telkén lógatta volna a lábát, de azért simán lett asztalunk. Ha már ott voltunk, megkaptam életem első külön bejáratú növényét: a kaktuszok az oldalsávon látszanak, kíváncsi vagyok, meddig bírják velem, a nevelős játékokban mindig mindenem elpusztul/mire eszembe jut, már a jelszavam sem él.

Apa házát nagyjából befejezték, a héten elköltözött a szomszédból. Nagyon szép lett, a konyhaburkolat nem tetszik, de egyébként abszolút rendes minden, remélem, jobban fogja érezni magát ott, mint itt, bár elég ritka, hogy egy költözés megoldja az ember lakhatástól tökéletesen független problémáit.

Hétvégi mélyenszántó beszélgetésünk:

Apa: Te figyelj, most az anyával mi van? Olyan kedvesen köszönt, viszont sosem beszél velem.

T: Normális ember mindenkinek köszön.

A: Na jó, de nem tudom értelmezni a jeleket, sokan barátok maradnak, miután elváltak, vagy legalábbis beszélnek néha…

T: Kétszer elváltatok, ez legyen már elég. Ami elég, az elég.

A: Jó, de… Hát…

Kíváncsi vagyok, mikorra gyűlik össze benne annyi spiritusz, hogy bemutassa a barátnőjét (+ annak az esetleges családját), anya múltkor tök véletlenül összetalálkozott velük a lépcsőházban + elég egyértelmű, ha valakinek hirtelen vadi új hálószobabútorra van szüksége. 😀

A villanyszámlám befizetésére egyébként már nem nagyon mutat hajlandóságot annak az ürügyén, hogy ő már nem jár a társasházba, ergo nem tudja leolvasni, úgyhogy holnap lesz egy menetem az ELMŰ-vel, hogy mégis mit kellene tenni, hogy kivegyék őt a fizető státuszból, minket meg hozzáadjanak, meg esetleg átalányba lehessen fizetni. (A telefonharcot megnyertük, megcsinálták anya mobilját, csak ki kellett menni érte a hetedik határba.)

A körmöm még tartja magát, úgyhogy nagyon büszke vagyok magamra, majd a jövő hét végén veszek még egy színt, hogy legyen némi változatosság is. Évkezdés előtt egy tőfestés is tervbe van véve, remélem, az már gyorsabban fog menni, mint mikor az egész fejemet be kellett kenni.

Begépeltem az új történetemnek azt a részét, amit a nyaraláson írtam, úgyhogy holnap átnézem, aztán elkezdek előolvasókat és bétát keresni/elküldöm, akinek ígértem. 🙂 Nagyon-nagyon fogok igyekezni, hogy ez ne egy félbehagyott, felesleges munka legyen. Fejezetszámra a negyede már megvan.

Jövő héten lesz szerkesztőségi ülés a kari lapnál, de nem hiszem, hogy túl sokan lennénk, a többség ki se töltötte, hogy mikor érne rá. Elvileg hamarosan lesznek cikkek a gólyaszámból.

A barátnőm mégsem megy Bécsbe, egyfelől nagyon sajnálom, mivel itthon van egy év csúszása, és így alig tud tárgyat felvenni, ráadásul nagy lehetőség lett volna külföldön tanulni, másfelől viszont önző dög vagyok, és hihetetlenül megkönnyebbültem, hogy lesz kihez szólnom.

Kiderült, hogy kéne évfolyamdolgozatot írni, illetve hogy jó hosszúnak kell lennie 😦 Azt tanácsolták, hogy inkább 4. félévben csináljuk, és én hajlok a jó szóra, nem hiszem, hogy MÁJT-ból vagy filóból akadémiai magasságokba tudnék emelkedni anélkül, hogy a zárt osztályon végezném.

Az elméleti jogi választhatókkal kapcsolatos kérdéseimre az volt a válasz, hogy mindig ugyanezt hirdetik és mindig ilyen kretén időpontokban, úgyhogy nem vagyok kisegítve.

Az egyetem legnagyobb előnye, hogy az iskolaszerek beszerzése kimerül a genotherm és a nyomtatópapír beszerzésében, cserébe előre félek, hogy idén mennyibe fognak kerülni (és hány kilósak lesznek…) a tankönyvek.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.