Írás · Egyéb · Utazás

Siófok és találkozók tömkelege

Az elmúlt másfél hét elég sűrű volt, csomó találkozót lebonyolítottam. 🙂

Múlt csütörtökön két volt osztálytársammal ültünk össze a WestEndben, most szerdán Revával elmentünk Siófokra, ma pedig két másik ex-osztálytárssal mentem kávézni (narancslevezni).

Valószínűleg mert elég kevés idősebb ismerősöm van, de nagyon meglepett, hogy első év végére mennyien abbahagyták a választott szakjukat/nem kezdtek magukkal semmit.

Az első csapatból az egyik lány valószínűleg szeptemberben kezdi a skandinavisztikát, ami szerintem testhezállóbb lesz neki, mint a biosz, de az volt a benyomásom, hogy otthon olyan helyzetben van, hogy ha nem is tetszik neki, ezt már akkor is el kell végezze. :/ Mindenesetre az jó, hogy végül megszerette a Burger Kingben a kollégáit, bár amit mesélt róluk, az nekem továbbra is elég horrorisztikusan hangzik.

A másik lány megpróbált érettségizni bioszból és kémiából, de aztán nem fejezte be (el se ment szóbelizni), pedig biztos voltam benne, hogy sikerülni fog neki, mint eddig minden — az orvosira jelentkezett, de így nyilván nem lett belőle semmi, most a Rossmannban dolgozik, hogy jövőre megint elmenjen érettségizni, és jelentkezzen valahova máshova, lehetőleg nem Budapestre, hogy elköltözhessen otthonról.

A második osztálytalálkozós menetben mindenki jól érzi magát a tanulmányaival, de az osztály zsenijét nehezen tudtam volna elképzelni egy utolsó pillanatban kiválasztott, rajzolós OKJ-n. Elvileg ő is fog jelentkezni jövőre valamiféle tájépítészetre (Angliába), de ezt már annyiszor hallottam tőle különböző szakokkal és helyekkel, hogy hiszem, ha látom.

Az egészből az érdekelne a legjobban, hogy a suli statisztikáját hogy számolják — végül is az első két lányt felvették egyetemre, csak annyira nem voltak tisztában se a szakkal, se magukkal, hogy abbahagyták, az OKJ-s lány meg magántanuló volt, úgyhogy valószínűleg nem számít.

Csak ezzel a pár emberrel beszélgettem kimerítőbben (éltanulók voltak!), de még van egy lány, akiről tudom, hogy otthagyta a NKE agymosását, a szintén jogra járó fiú pedig el fog menni au pairnek Angliába. Látszik, milyen jól felkészített minket a suli a pályaválasztásra és a továbbtanulásra. Kezdem azt hinni, hogy én vagyok a hülye/velem van a baj, ha nem különösebben kételkedem a választásomban (nem mintha jelen helyzetemben túl sokat variálhatnék, de a fentiekből kiindulva ijesztő, hogy nem is akarok).

A siófoki találkozó Revával nagyon jól sikerült, elég rég nem láttuk egymást, úgyhogy nagyon sokat beszélgettünk — némi nehézség árán, de találtunk egy strandot, úgyhogy főleg ott töltöttük az időt. Szerettem volna fürdeni is, most voltam idén nyáron először strandon, de valahogy nem volt olyan nagyon jó idő.

Siófok

Az év első fagyija és lángosa is megvolt, sőt visszafelé még a MÁV-ot is legyőztük, és leültünk egymás mellé, úgyhogy abszolút siker volt (tök logikus, hogy a félig üres vonatra mindenkinek kijelölik, hogy hová üljön, tényleg). A balatoni flörtölés többeknek 20 év fölött is kimerül a “rúgd fejbe őket labdával, biztos észrevesznek” kategóriában. 😀

Végül leszőkítettem az egész hajamat, és nagyon boldog vagyok az eredménnyel, pedig még át se festettem az egészet a tonerrel. 🙂 Ezért könyörgök a fodrászoknak kb. 5 éve, és most bebizonyosodott, hogy nem lehetetlen.

A  CampNaNóra írt vázlatomból 2,5 fejezetet kidolgoztam, ha minden jó, a nyaraláson folytatom majd, úgyhogy előbb-utóbb előolvasókra lesz szükségem, és ilyen is régen volt. 🙂

Szombaton ünnepeljük a nagypapám 86. születésnapját, már előre készülök a szerelésre, a nagymamám elállított valamit a telefonján.

Hétfőn elutazom, elvileg lesz net Albániában, de mindig ezt mondják, és valójában sosincs, úgyhogy ha eltűnök két hétre, az nem személyes/általános utálat, hanem a technika ördöge. ❤

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.