Tanulmányok

Vizsgaidőszak #2

A második vizsgaidőszakomat is túléltem 🙂 Kicsit sokat panaszkodtam közben, de ez már csak egy összefoglaló lesz, nem kell félni — majd a hétvégén a nyári terveimet is összegzem.

Az alkotmányjog I. vizsga meglepően jól sikerült, 4-est kaptam rá — ötösnek jobban örültem volna, főleg mivel év közben rengeteget foglalkoztam vele, többet, mint az összes többi tárggyal együtt, de tekintettel a bukási arányra (50% felett van) ezzel is beérem.

A közgáz felkészülési időből egy napot elszúrtam regenerálódással, egyet meg arra kellett szánnom, hogy elolvassam a könyvnek azokat a részeit, amiket szorgalmi időszakban nagyvonalúan átugrottam, így csak egy napom maradt tanulni, ami meglehetősen csúnya jegyet eredményezett, de megvan a tárgy, és ez a lényeg. Elsősorban azért vagyok csalódott, mert szemináriumon ötösöm volt — előadásra nem jártam, mivel csak kéthetente volt, és 6 órából 4-re különböző okok miatt nem tudtam elmenni. (Az eddigi legnagyobb egyetemi kultúrsokk itt ért: az egyik felügyelő az előttem ülő lány szemináriumvezetője volt, félidőnél odament hozzá, és megmutogatta neki a válaszokat, amiket nem tudott, suttogva még beszélgettek is. Olyan volt a középsulim, amilyen, de ilyet még ott se csinált senki.)

A filozófia ma nem érintett különösebben érzékenyen, megkaptam az ötöst, és a lelkiismeretem is tiszta, nem csaltam. Ugyanaz ment, mint előző félévben — felkészülési idő alatt mindenki szépen kimásolta a tételeket a telefonjából, aztán felolvasta a lapot, a tanár meg úgy tett, mint aki vak.

Komolyan gondolkodom rajta, hogy ne adjam-e el néhány könyvemet, pl. a filót, amit sosem használtam, hiszen nincs rájuk szükségem, de az az érzésem, hogy ha csak egyen is túladnék, a következő héten valaki benyögné, hogy abból a kötetből kell készülni.

Ez a vizsgaidőszak sokkal kevésbé viselt meg, mint az előző, gondolom, elsősorban amiatt, hogy most már volt némi tapasztalatom az egyetemi vizsgákkal, és lehet, hogy az is számított, hogy azért az ablakon keresztül láttam némi napfényt 😀

Az átlagom egyelőre nem derült ki, nem tudom, hogy kell kiszámolni a kreditekkel való súlyozás miatt, de nem hiszem, hogy nagyságrendekkel jobb/rosszabb lenne az előzőnél. Az a szigorlat hármas nem a legszebb, de őszintén szólva örülök, hogy második félévben összesen 2 + vizsgaidőszakban 10-12 napig mérgeztem magam a római joggal, ez is sok volt.

Nagy reményeket fűzök a következő félévhez, végre rendes, hatályos joggal foglalkozó tárgyaink is lesznek, és az alkotmányjog alapján azok sokkal érdekesebbek és élhetőbbek, mint a történeti tárgyak. Egyelőre viszont szünet 😀

Köszönöm, hogy elviseltétek a vizsgaidőszakos hisztimet itt, FB-on, Twitteren, szóval mindenhol, ahol ömlött belőlem a feszültség ❤

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.