Tanulmányok

Vizsgák

Már két vizsgán túl vagyok, mindkettő ötös lett, ami már önmagában több, mint amit az előző vizsgaidőszakról el lehet mondani.

Politológiából múlt héten voltam, szerencsére csak írásbeli: a Szakács-féle jegyzetnek már csak a fele használható, mivel megváltoztatták a tételsor második részét (a galádok nem gondolnak rá, hogy most valakinek megint fel kell áldoznia magát a közért), de szerencsére ahhoz elég volt a diasor és a tankönyv vége.

Jogtörténetből alapvizsga volt, vagyis diplomaátlagba számít, emiatt is örülök, hogy jól sikerült — kísértetiesen hasonló volt az alkotmánytörténethez, a tanár megint elkezdett ravasz, nem éppen szorosan kapcsolódó kérdéseket feltenni, és nem hagyta, hogy elmondjak mindent, amit tudtam, de szerencsére most jobb hangulatban volt, és megadta az ötöst.

A következő két hétben a római joggal kell foglalkoznom, nem tudom, elég lesz-e, mert nem tanultam semmit szorgalmi időszakban, az előző félév anyagát elfelejtettem, a szemináriumon viszont ötöst kaptam, vagyis elég kínos lenne, ha a vizsga rosszul/nem sikerülne. Ráadásul nem is tudom átérezni sokak elismerését/lelkesedését a tárgy iránt, mivel szerintem túl van súlyozva: oké, hogy az európai magánjogban meghatározó a recepciója, így fontos alapozótárgy, de talán nem azon múlik, milyen jogász lesz belőlem, hogy fel tudom-e sorolni az összes birtokinterdiktumot. Ebből a szempontból a Pázmány hozzáállása sokkal ésszerűbb, ott viszont más gondjaim lennének.

római jog tk.
a sárga jelölő alatti 200 oldallal még sosem találkoztam

Elkezdtem kitöltögetni az OMHV-t, és teljesen sokkolt, hogy ha azt írom be, hogy kevesebb, mint az előadások felén vettem részt, akkor valójában nincs is lehetőségem értékelni, vagyis nem tudom beírni, hogy azért nem jártam előadásra, mert borzalmas volt.

A molyon a jogi tankönyvek valamiért nem népszerűek, többet is nekem kellett hozzáadni, illetve van olyan, amihez én írtam az első értékelést — itt a tankönyves polcom, ha valaki olvasta/használta valamelyiket, itt a lehetőség véleményezni.

A hosszú hétvégén elmentünk Mekibe (azt hittük, hogy görög hét van + reménykedtünk, hogy a mindenmentes szendvicseket meg lehet kóstolni, de azokat csak bizonyos kiemelt éttermekben adják), a Duna Plaza kiábrándítóan kihalt volt. Rossz ez a zárva tartás, így még nézelődni se lehet, pedig több helyre is szívesen bementünk volna.

A kihívások ezerrel döngetnek, aki sherlockos, az jöjjön ide olvasni, aki szeretne Hobbit/LOTR kihívásra írni, az itt jelentkezzen. 😉 Én sajnos egyikhez sem értek, de majd a nyáron felbukkanok valamelyik HP-s kihívásnál.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.