Írás · Egyéb · Tanulmányok

Április bolondja

Az április nem éppen jóízű tréfát űzött velem, eléggé összejöttek a dolgok ebben a hónapban, ez már abból is látszik, hogy teljesen elhanyagoltam a blogot.

Ami az egyetemi dolgokat illeti, elég vegyes a helyzet. Sikerült minden vizsgát oda felvenni, ahová szerettem volna, és egyelőre jól is állnak a dolgaim, viszont kezd összedőlni a kis kártyaváram. Római jogból le vagyok maradva, AJ-ből kettes lett a próbavizsgám, amiről azt hittem, hogy jól sikerült. A MÁJT dolgozatokat szerintem már csak az olvashatatlan írásom és a tanár lustaságának tökéletes kombinációja tartja meg.

A kari lap szerkesztőségi üléseiről csak pár órával előbb szoktak szólni, de nem baj, majd megszokom. Egy online szerkesztőségi eredményeként végre van mit javítanom, nemsoká rávetem magam a cikkekre. Elvileg fog készülni egy videó rólunk, mert lesz internetes kiadás is, most éppen ennek a forgatása szerveződik.

Beteg is voltam a hónapban, egy hétig köhögve-fuldokolva mentem mindenhová, amit nem lehetett lemondani, így a pszichológia jogászoknakkal kapcsolatos tárgyaláslátogatásra is. (Ezzel ráadásul nem is tudom, hogy fogok elszámolni, ugyanis mint kiderült többedmagammal nem arra a bíróságra mentem, ahová kellett volna, azért nem találkoztam össze a tanárral és a csoporttal — miért nem szólt senki a nyeretlen elsősöknek, hogy a Markó utcában 3 bíróság is van…?) FB-on már panaszkodtam róla vagy két kilométernyit, de leadtuk a dolgozatunkat is, kár, hogy semmiféle visszajelzést nem küldtek róla.

Latinból bepótoltam egy ellógott ZH-t, tök jó volt, közben a tanár a fejem felett a Margitszigeten látható mókusokról meg valami egzotikus harkályokról mesélt (1 mókus = 2 harkály), és azt kapacitálta, hogy menjünk oda sétálni (mert mindenki annyira ráér), aztán megpróbált a Középsuli című sorozatról cikizési áradatot kicsikarni.

Szombaton voltunk vásárolni, jó ez a vasárnapi zárva tartás, végül is annyira sok próbafülke és tágas étkezőrész van mindenhol, hogy simán elférnek az emberek, nem jöttek ám nekem minden második percben vagy ilyesmi. Amúgy is nagyon jó állapotban voltam, szerintem ezelőtt utoljára 5-6 évvel bőgtem, amiért nem vettek meg nekem valami tök fölöslegeset. Szereztem egy új vizsgázócipőt, tesztelni fogom ezt az elméletet a magasabb sarkakról, illetve hogy a vizsgán az osztályzásnál is működik-e (ha egyszer nem a tudásra adják a jegyet, és férfitanáraim vannak, akár működhet is).

Sajnos a Könyvfesztiválra nem jutottam el, pedig most még van is mit dedikáltatnom, de talán nem futnak sehová  a szerzők, és jövőre is lesz ilyen lehetőség.

Múlt héten találkoztam egy volt osztálytársammal, aki átmenetileg a Burger Kingben dolgozik (szeptembertől másik szakot kezd), és komoly lelkiismeret-furdalásom volt, hogy azok után, amiket mesélt, a hétvégén Burger Kingben ettem. Egy dolog, hogy kötelező mosolyogni és kifesteni magukat a kasszásoknak, az, hogy csak külön engedélyre mehetnek inni vagy pisilni, már egy másik. Ráadásul elég borzasztó munkatársai vannak, a beosztására meg semmi hatása nincsen 😦 Jó volt látni, remélem, a skandinavisztika jobban fog tetszeni neki (bár az az érzésem, hogy ezek után akkor is ott maradna, ha utálná, vagyis a szülei remek nevelési stratégiát választottak…).

Múlt szombaton Reva feljött Pestre, vele ezer éve nem találkoztam, úgyhogy rengeteget beszélgettünk, még egy nagyobb adag fagyasztott joghurtot is elfogyasztottunk. A csodás pszichológia dolgozat miatt az én szegedi látogatásom elúszott, de a remény még él 🙂

Tegnap a Szabó Ervin mellett összefutottam egy pázmányos volt osztálytársammal, ami eléggé feldobta a napomat, és végre elsétáltam a konkurencia épületéig 😉

Írás terén a CampNaNoWriMóval egész tűrhetően állok, alig több mint ezer szó hiányzik, hogy nyertes legyek, úgyhogy össze fogom szedni magam, és megcsinálom, akarom mutogatni a plecsni, még ha nem is megérdemelt 😀

A Testis Temporum Kihíváson holnap lesz eredményhirdetés, úgyhogy estefelé érdemes figyelni az oldalt. Addig is itt meg lehet nézni, hogy ki mit írt — a sok kritikát pedig itt is köszönöm, úgy örülök, hogy nem kellett családtagokat riadóztatni a befejezéshez 😉

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.