Írás · Tanulmányok

Mindenféle személyes

Ha az aszódi élményeket nem számítjuk bele, elég régen posztoltam ide, pedig rengeteg minden történt az utóbbi időben, csak sajnos leírni nem maradt időm.

Ezt már sokan tudják, mivel Facebookon nagyon örömködtem miatta, de ide is kiírom: felvettek a kari lapba olvasószerkesztőnek 🙂 Köszönöm a támogatást, amit kaptam, főleg a Meri fórumon, amúgy nem hiszem, hogy a sok lektorálós dolgot beleírtam volna a pályázatomba.

Nagyon jó társaságnak látszik, az ismerkedős esten egy jobbfajta kocsmában voltunk, és senki se itta le magát, ami az eddigi ÁJK-s tapasztalataimból kiindulva igen nagy szó. 🙂 Megyünk majd csapatépítő táborba is, ha minden igaz, akkor a következő hétvégén, már alig várom. Egyelőre még csak egy szerkesztőségi ülésen voltam, és még semmit se kellett csinálni, de kitartóan várom, hogy küldjenek valami munkát (már elmúlt a lapzárta, úgyhogy elvileg hamarosan…).

A másik örömforrásom a hetekben az volt, hogy teljes informatikai fejlődésen megyünk keresztül, nagymamámék vettek egy számítógépet, úgyhogy igyekszem őket megtanítani az alapvető dolgokra (böngészés, újságolvasás, e-mail), ráadásul elvittem nekik a két régi okostelefonomat, hogy azt is szokják, azért elég nagy különbség van a legalapabb alaptelefon és ezek között, még akkor is, ha egyelőre csak telefonálásra használják (nem mintha én valaha is olyan high tech készülékekkel rohangáltam volna…).

Legközelebb talán fényképezni tanítom meg őket vele, akkor át tudnák küldeni a képeiket a gépükre, és megmutogatni a barátaiknak. Az e-mailezést először gépről kellene elsajátítani, de jó úton haladunk. Én pedig mellékesen egy új telefonnal lettem gazdagabb. 🙂 Anya számítógépe haldoklik, úgyhogy a szünetben neki is keresnem kéne gépeket, mielőtt még késő lesz.

Írós téren hirtelen felindulásból elindultam a Camp NaNón, úgyhogy most kicsit bajban vagyok, hirtelen nem is tudom, hogy mit írjak, de 10 ezer szó a minimum, én meg nem szeretek lemaradni, úgyhogy majd kitalálok valamit, legfeljebb vállalhatatlan lesz. A Nem akartamot másodszor javítom végig, már 5 fejezetet fellőttem AFS-re — elsőre is így kellett volna csinálni, akkor talán nem tartott volna évekig végigmenni az egészen 😀

A Testis Temporum Kihívásra nagyon várjuk a pontozókat.

Kevésbé jó hír, hogy egyetemen is azt hiszik, mindenki baromira ráér a szünetben, és ennek megfelelően iszonyatos mennyiségű tanulnivalót adtak fel, mintha az embernek más dolga se lenne.

A közgáz ZH-m egész jól sikerült, a római jogról ezt már sajnos nem lehet elmondani, de őszintén szólva egyre kevésbé érdekel. Az AJ legalább rendes tárgy rendes tanárokkal, ott viszont az a kellemetlen meglepetés ért, hogy nem azokat a törvényrészleteket kell ismerni, amiket én gondoltam, hogy kellene, hanem azokat kell megtanulni, és a teljes szöveget kell ismerni. Én naiv.

Aránylag közömbös, hogy a szüleim már megint válnak, ez viszont egy akkora adminisztratív lavinát indított el, amire szerintem még ők sem számítottak, úgyhogy a szüneti várt dolgok mellé (fodrász, fogorvos, nagyszülők stb.), bejött egy újabb adag teendő, amit sajnos nem lehet se egyszerre, se egy helyen elintézni.

Szóval zajlik az élet 🙂

Kellemes nyuszit mindenkinek, és gyertek pontozni, ha ráértek 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.