Írás

Winter Wonderland Challenge (zárás)

Lezárult a Winter Wonderland Challenge, az eredmények itt érhetőek el. Külön gratula Dorkucinak, a Hópelyhek tánca szerzőjének!

Nekem a III. helyet sikerült megkaparintani. 🙂

Ez volt az első nem merengős szervezésű kihívás, amin részt vettem, és nagyon jó élmény volt — jó társaságban jól telik az idő 🙂 Amiatt külön örülök, hogy az ide írt történetem, a Let It Snow azt jelenti, hogy a 2014-es év sem telt el írás nélkül.

Itt is hatalmas köszönet amphetaminnak, amiért levadászta nekem a tökéletes kulcsokat 🙂

A Lily/Piton párossal még sosem dolgoztam, sőt úgy általában ritkán írok fanficeket, azt hiszem, ahhoz képest nem lett vészes a történet.

Korábban sosem használtam angol címet, azóta sem vagyok benne biztos, hogy jó ötlet volt megtörni a jeget, ugyanakkor két kulcs is mellette szólt (hóvihar és karácsonyi ének), a Let It Snow pedig mindkettőre utal, ráadásul tartalmi szempontból is párhuzamba állítható az írásommal.

Winter Wonderland Challenge

Két bajom van a történetemmel, az egyik csak a kihívás szempontjából számít, a másik már univerzálisabb, de szerencsére/remélhetőleg mindkettő orvosolható.

A titkos kulcs beépítése nem sikerült úgy, ahogy szerettem volna: már írás közben sejtettem, hogy nem fog átjönni, ha valaki nem nézi össze a könyv vonatkozó részével, de a rend kedvéért álljon itt, hogy hogyan használtam fel a könyvet azontúl, amit normális szemmel észre lehetett venni (a Félvér herceg szó szerinti megjelenése):

étel, ital: tojáslikőr, paszternák, mártás, párolt répa, pulykafalatok, kelbimbó, mézsör

bájital, varázslat: farkasölőfű-főzet, élő halál eszenciája, okklumencia/legilimencia

kultúra, környezet: Lumpsluck szobája a karácsonyi partiján, rododendron, Celestina Maggica és dalai, kandalló

személyek: Lumpsluck, Greyback, minisztérium

Az volt a gond, hogy már azelőtt tudtam, hogy mit akarok írni, hogy megkaptam volna a titkos kulcsomat, és csak azért, hogy a 6. kötet karácsonyi részeit beépíthessem, már nem akartam változtatni az alapkoncepción — így viszont a sok felhasznált apróság elveszett a történetben.

A másik probléma a kihagyás — tanúsíthatom, hogy aki egy teljes évig nem ír semmit, az ne várjon túl sok jót. A gyakorlás kell, különben olyan minőségű dolgok kerülnek ki az ember keze alól, mintha életében nem írt volna semmit. És az se tesz jót, ha az ember gyorsan akar végezni: így például nem tűnik fel, ha dekoltált helyett dekoráltat sikerül gépelni (egyebek mellett…) 😀 Tipikus “más szemében a szálkát” alak vagyok.

Nem emlékszem, említettem-e a blogon, de a WWC alatt körbeinterjúvoltuk egymást, az én válaszaim itt olvashatóak.

A héten feltöltögetem a történetet mindenfelé, hátha valakinek a kulcsoktól függetlenül szerez néhány boldog percet, és természetesen a sok szép kritikára is válaszolni fogok a kihívás oldalán 🙂

Addig is a történetek listája 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.