Írás · Kultúra · Tanulmányok

Kihívás + mindennapok

Május óta készültem erre a napra, és végre eljött: meghirdettem a kihívást.

Sok ígérgetés, készülődés után íme a Testis Temporum Kihívás: original, történelmi, real-life megmérettetés, ahol két kapcsolódó történetet megírása a feladat. Nemcsak írói, hanem rajzolói/grafikai tehetségeknek is (logó menü alatt).

Részletek az oldalon: https://ttkihivas.wordpress.com
Facebook: https://www.facebook.com/ttkihivas
E-mail: testistemporumkihivas@gmail.com
Kérdéseket, kívánságokat gyakorlatilag bárhova várok, a jelentkezés január elsején indul, addig ha valami brutálisan rossznak tűnik, megváltoztatható.

Terjesszétek, jelentkezzetek 🙂

Még sosem szerveztem ilyesmit, úgyhogy eléggé izgulok, de remélem, hogy sikerül egy barátságos csoportot összeszedni 🙂 A történelmi téma és a terjedelem miatt nem hiszem, hogy tolongnának a jelentkezők, pláne hogy szerintem a feladat sem a legkönnyebb, de páran biztos összejönnek — igyekeztem olyan időszakra hirdetni, mikor nem ütközik más kihívással, és vizsgaidőszak sincs, ez utóbbi nem sikerült, de majd máskor.

Egyelőre még van lehetőség változtatni, pl. felmerült, hogy a két történetet ne rokonság kapcsolja össze, ezzel kapcsolatban visszajelzéseknek örülnék.

Amúgy átmentem statisztikából, ami nagyobbfajta csoda, mivel a vizsga fele gyakorlat, nekem pedig nem jutott szemináriumi hely, szóval egész évben semmit sem számoltam. A jogi alaptan vizsga négyes lett, de mivel másfél óra alatt levizsgáztattak 50 embert írásbeli résszel, talán nem kell mondanom, hogy a jegyeknek a tudáshoz elég kevés köze volt. Ma elkezdek készülni a római jogra, sajnos eléggé lemaradtam vele, úgyhogy először jegyzetelni, pótolni kell :/

Tegnap 5 éve először elmentem korcsolyázni, és sikerült: meggyógyult a lábam, már nem fáj a bokám, ha megpróbálok csúszkálni. Eredetileg a városligeti műjégre akartunk menni, de sokan voltak, az élező meg nem működött, úgyhogy a végül Nyugati melletti jégen kötöttünk ki. Nem volt kifejezetten rossz, de a személyzet közepesen bunkó, a pálya zsebkendőnyi (és nem küldik le a randalírozó, gyerekeket fellökő állatokat), mosdó pedig nincs — az öltözés egy sufniszerű izében van, amiben keményen egy pad jut az összes korizóra. Letét helyett az ember valamilyen igazolványát veszik el a szekrénykulcsért, de aztán jól látható helyen tartják, nem mondhatni, hogy biztonságosan elzárva.

Remélem, mindenkinek jól telt a karácsony 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.