Írás · Olvasás

Ajánló

A napokban (valószínűleg a MÁJT és a pszicho jegyem nagy bánatára) találtam egy fantasztikus Jily szerzőt, CokeBottleK-t. Már az írásai 2/3-át olvastam, sok visszatérő elem van a ficeiben, így még a független one-shotok is kapcsolódnak egymáshoz. Hosszabb írása az All rigth, Evans?, aminek a második része (Dangerous Crowds) szerintem félkész/háromnegyedig kész. Hihető, aranyos történetek, a romantika dominál, de a háború és a hatalmi viszonyok, a tanulás is megjelenik.

Angol, de igen egyszerű nyelvezetű, és nagyjából ugyanazokat a kifejezéseket használja, szóval bátran ajánlom bárkinek, aki szereti a Lily/James párost.

Sajnos az Aranypenna második fordulójában nem tudok szavazni (nem sikerült elolvasnom elég történetet, és “ezt olvastam, hát erre szavazok” alapon nem szeretnék válogatni), viszont stoobie Farkasvér című remekművéhez eljutottam, és hát… Hű. Soha hasonlót se olvastam, úgyhogy még emésztgetem, mielőtt kritikát írnék, de jó értelemben sokkoló történet. Talán elég kedvcsináló, ha idézem a figyelmeztetéseket “Kínzás, erotikus tartalom, slash, AU, OOC, csipetnyi hematofília”, és három nevet adok: Pye, Bill és Greyback.

A Winter Wonderland Challange oldalán folyamatosan ismeretterjesztő cikkek jelennek meg a karácsonyról, azzal kapcsolatos szokásokról — az én általános műveltségemnek határozottan jót tett 🙂

AFS-en is lesz karácsonyi kihívás, szóval akinek van kedve egy kisebb lélegzetvételű megmérettetéshez (1500-6000 szó), kukkantson be.

A Kívánság Üstből én idén sajnos kimaradok, nem vagyok túl kockázatvállaló típus, viszont még ma (és holnap?) lehet jelentkezni, úgyhogy a bátrak és vállalkozó szelleműek még nem csúsztak le semmiről 🙂

(Még 24 nap karácsonyig. Tudjátok már, mit kértek?)

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.