Egyéb · Kultúra · Tanulmányok

A lektorkodás vége

Egy hete gondolkodom, mit írhatnék ebbe a bejegyzésbe, végül arra jutottam, az lesz a legjobb, ha tömören közlöm a tényeket: október 10-től lemondtam az AFS-es hivatalos lektori pozíciómról, vagyis ma már mezei felhasználó vagyok.

Számos oka volt a távozásomnak, amik nem feltétlenül tartoznak a nagy nyilvánosságra, de azt hiszem, jó döntést hoztam. Emlékszem, írtam, hogy a dramaturgia előadás előtt-közben-után megvilágosodtam, hát arra jöttem rá, hogy nem lesz jó vége, ha tovább lektorkodom. Uadzset továbbra is hősiesen kitart, illetve nemrég az adminok felvettek két új lektort, úgyhogy van okom bízni benne, hogy nélkülem is minden rendben lesz.

Nem mindenféle lektorálással hagyok fel, hiszen csomóan valamiért speciális esetek, de a nagyüzemi javítással igen — ma reggel majdnem 60 levelet küldtem szét, gyanítom, sokan nem fogják elolvasni, de attól még nekem szomorú pillanat volt, egy igen meghatározó időszak ért véget.

Hogy valami pozitív is legyen ebben a bejegyzésben, múlt hétvégén megnéztük a Katonában A nép ellenségét. Nekem  nagyon tetszett, mivel meglehetősen életszerű darab, ugyanakkor elég egyértelmű párhuzamot vont a mai magyar politikai élettel, ami miatt eléggé nyomasztó volt — csak annak ajánlom, aki nem veszi magára a lélekölő, kiábrándító műveket, különben az egész hétvégéje elromolhat.

Ez a mondat nagyon megfogott: “Ne a legjobb nadrágodban küzdj a szabadságért!”

Valahol vicces, de ha az egész előadáshoz, a darab mondanivalójához viszonyítom, már nem annyira.

Szintén jó hír, hogy végre elkezdtem vezetni: eddig két órám volt, az oktató kissé fura, de nem különösebben bunkó, és az is valami. Sajnos nem lehet megbeszélni, hogy mindig ugyanakkor menjek, így csak remélhetem, hogy lesz hetente két időpont, és még ebben az életben a tanfolyam végére jutok. Azt még egyelőre nem sikerült megszoknom, hogy a pasi az képzeli, önbizalomhiányos pária vagyok, akit akkor is meg kell dicsérni, ha valamit elcseszett, de nagyobb bajom ne legyen.

Ami az egyetemet illeti, egyre sürgetőbb lenne, hogy tanuljak, csak sajnos hét közben nem tudom rászorítani magam, mivel azért 5-6 óra alvásra szükségem van. Emberi kapcsolatok terén nincs nagy változás, viszont jó tudni, hogy önálló, és a meggyőződésük mellett kitartó emberekkel vagyok körülvéve — néhány csoporttársam egy előadás előtt mögöttem ült, és az Együtt az Erőszak Ellen (#EEEelteájk) szalagjain gúnyolódtak/röhögtek, viszont mikor az egyik instruktor meg néhány bibós kitette a FB-ra, hogy támogatja a kampányt, már rohantak is szalagot szerezni :/

A kihíváshoz már a FB oldalt is megcsináltam, úgyhogy decemberben csak közzé kell tenni mindent — alig várom a karácsonyt, kíváncsi vagyok, mi fog kisülni belőle. 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.