Írás · Olvasás · Tanulmányok

Régi és új

Tegnap megrendeztük az első osztálytalálkozót az osztályfőnökünknél, ugyanis el kellett ültetni a fát, amit még év végén megígértünk neki. Érettségi után nem nagyon találkoztam a barátaimmal, a nyáron mindenki ezerfelé szaladt, augusztus végén meg már az egyetemi/OKJ-s adminisztrációval szerencsétlenkedtünk, úgyhogy jó volt viszontlátni őket.

Többekkel elég sokat leveleztem, de csak most, személyesen jöttem rá, hogy nagyon sokan beleválasztottak, és egyáltalán nem érzik jól magukat az egyetemen — ehhez képest nekem az oktatással, órákkal semmi bajom, a filozófia előadást leszámítva mindent élvezek. Az egyik barátnőmnek már van két-három közelebbi barátja, de ő teljesen ki van akadva az ELTE-re (én is ki lennék, ha nyelvszakon magyarul tartanák az órákat, mert a csoport nagy része azon a bizonyos idegen nyelven nem értené meg), nekem egyelőre csak ismerőseim vannak, viszont legalább nem utálom az egészet.

Rajtam kívül csak egy srác ment jogra az osztályból, de ő a Pázmányra jelentkezett — az volt az első kérdése, hogy tényleg olyan borzalmas-e a légkör, mert a Pázmány tele van olyanokkal, akik az ELTE-ről “menekültek”: nem mondtam neki, de felénk azt beszélik, hogy aki kibukott az ELTE-ről, az kiválóan boldogul a Pázmányon. Mindenesetre nem hitte el, hogy én tényleg jól érzem magam, ő nem szereti az óráit.

Nekem egyelőre a választott tárgyaim tetszenek a legjobban, az ógörög, a pszichológia és pszichopatológia jogászoknak, és a feminizmus és jog. Az ógörög miatt mindenki hülyének néz (ahogy amiatt is, hogy szívesen megyek előadásra), de összesen négyen vagyunk az órán, és mindig is érdekelt az ógörög, szóval… Kellemesebb, mintha sikerült volna stat. gyak.-ot felvennem. A pszichológia nagyon vicces és hasznos, viszont az előadó hajlamos olyasmiből is viccet csinálni, ami szerintem már túlmegy a jó ízlés határán, de nagyobb baj ne legyen.

A feminizmus inkább műhelyjellegű, vagyis csak olvasni meg dolgozni kell, nem lesz beszámoló/vizsga/emberkínzás, viszont cserébe fél hatig tart, és tárgyalást kell látogatni. A téma nagyon érdekes, mivel nálunk a feminist jurisprudence-nek nincs is irodalma, és már ezalatt a két hét alatt sikerült belefutnom egy szexista tanárba, a középiskolás élményeimről nem is beszélve. Valószínűleg jönnek majd előadók a NaNE-től, de a kurzus második felében a diszkrimináció lesz a központi téma. A tárgyat összesen három fiú vette fel, az egyik csak azért, hogy megismerhesse, és ezáltal még jobban utálhassa a feminizmust — saját bevallása szerint azért jött, mert nem ért egyet a feminizmus törekvéseivel, és ezt a véleményét szeretné kifejezésre juttatni 👿 Hihetetlen, hogy vannak emberek, akik képesek felvenni egy órát 4-től 6-ig csak azért, hogy bomlaszthassanak — ez kb. olyan, mintha én felvennék valami katolikus-konzervatív értékek a jogban című tárgyat, hogy aztán túráztathassam magam az ott hallottakon.

A többi tárgy teljesen átlagos, a latinnal az a parányi gond, hogy nekem a szavakon kívül legalább fél évig semmi újdonság nem lesz, de csak érettségit lehet elismertetni, az, hogy én középiskolában 3 évig heti 3 órában tanultam, aztán még 2 évig heti 1 órában, senkit sem érdekel.

Egyelőre a közgazdaságtant és a statisztikát is értem, sőt megkockáztatom, hogy mindkettő érdekel, csak tanulni kéne őket (ahogy minden mást is), amire egyelőre nem tudtam rávenni magam.

Most hétfőn MÁJT doga lesz, úgyhogy a nap további részét azzal fogom tölteni, de pénteken már megtanultam a görög ABC felét. 🙂 A héten be fogok iratkozni a könyvtárba, akkor is, ha senki se jön velem — lehet, hogy a hozzám való emberek már az első héten beköltöztek oda, és azért nem találkoztam még velük 😀

A Calderonnal elég lassan haladok, a kapitány egyre antipatikusabb: nem szeretem az ügyeskedő embereket, emiatt a sok humoros pillanat ellenére se kedveltem meg őt, ráadásul a héten eljutottam idáig:

Eddig eszembe se jutott a szex, de igaza van, egy nemi erőszak magára férne.

Én általában vevő vagyok a szarkazmusra, de ez sok volt. Lehet, hogy csak túlérzékeny vagyok mostanában, de ezen nem tudtam nevetni, sőt.

Péntek este Eddyvel megyünk Bea írástechnikai előadására, ha valakinek van kedve, itt a Facebook-esemény — szerintem érdemes, az előző, amire elmentem, nagyon hasznos volt. 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.