Tanulmányok · Utazás

ELTE ÁJK Gólyatábor 2014.

Aki követi a híreket, valószínűleg olvasta az Index cikkeit az ELTE TÓK gólyatáborában történt nemi erőszakról, és talán arról is, hogy a TÓK HÖK-kel egy füst alatt felfüggesztették az ÁJK HÖK-öt és az Instruktori Kört is, mivel a jogászinduló az egyetem szellemiségéhez nem méltó rigmusokból áll — hát ebben a gólyatáborban jártam.

Talán emlékeztek, milyen súlyos kétségeim voltak, hogy elmenjek-e egyáltalán, hiszen nem iszom, nem dohányzom, sőt táncolni se tudok. Érdemes volt. Sőt.

A cikkekről és a felfüggesztésekről csak annyit, hogy nem tartom igazságosnak, hogy az ÁJK HÖK-ön és az Instruktori Körön verik le a TÓK-kal elindult sajtólavinát, pedig én se az induló tartalmával, se a mentalitásával nem értek egyet. Az az induló legalább 10 éves, eddig is üvöltötték és üvöltették a gólyákkal, vagyis nem a mostani instruktorok fejéből pattant ki — lenne más mód a cselekvésre, ha a cselekvés lenne a lényeg.

Azért érint érzékenyen az IK és a HÖK felfüggesztése, mert szerintem remek tábort szerveztek, kitették a lelküket, hogy jól érezzük magunkat — az igazán fontos dolgok mind stimmeltek. Az első nap valóban csak az ivásról és az üvöltésről szólt, így akkor nem is éreztem jól magam, de az utána következő programok feledtették az egészet.

A cikkhez, normákhoz kapcsolódóan annyit, hogy valószínűleg én voltam az egyetlen a táborban, aki egy kortyot se ivott, és nem cikiztek miatta, sőt elfogadták, és egy idő után nem is kínálgattak alkohollal: szerintem ez számít. Szerintem az számít, hogy megbeszéltük a tárgyfelvételt, hogy a Jogászcsúcson alkotmánybírótól az ügyvédi kamara elnökéig mindenki megjelent, és talán az is fontosabb, hogy kis csoportban lehetett beszélgetni ezekkel az emberekkel.

wpid-cam00588.jpg
A passom, aminek lába kélt, és a szóróanyagok

A tanárkoncert hatalmas élmény volt, ahogy az egyetemi szervezetek bemutatója is. Fél napot azzal töltöttünk, hogy meghallgattuk az összes szakkollégium, kör és ki tudja, micsoda bemutatóját, aztán végigballagtunk a standjaikon, ahol feliratkozhattunk a levelezőlistákra, és még ajándékokat is kaptunk.

Miután felfüggesztették az IK-t, semmi se működött, így a tábor végéig visszahelyezték őket, de már nem volt ugyanaz. A felfüggesztés jó oldala, hogy a házunkban hihetetlenül megerősítette az összetartást, valódi közösség alakult ki: a tábor elejétől fogva éreztük, hogy törődnek velünk az instruktoraink, és azt hiszem, a felfüggesztés első estéje óta ők is tudják, hogy fontosak nekünk.

Nem kötöttem életre szóló barátságokat, és közel sem volt minden tökéletes, például a szállás és a kaja sok sebből vérzett, a programok miatt azonban mégis érdemes volt elmenni, és ami a legfontosabb, jól éreztem magam.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.