Egyéb · Tanulmányok

Nyári végszó

Az elmúlt másfél hét szokatlanul eseménydús volt, mióta hazajöttünk, csak kapkodom a fejem, hogy mit kéne/kellett volna/kell a közeljövőben intézni.

A legerősebb stresszforrás az egyetemi elintéznivalók halmaza: nem az a baj, hogy csinálni kell, hanem hogy úgy kell könyörögni minden információmorzsáért. Már egy ideje működik az évfolyamcsoport Facebookon, ahonnan hasznos dolgokat lehet megtudni, de mindig csak úgy mellékesen derülnek ki, mikor valaki rákérdez valami tök másra, és egy bennfentes elszólja magát. A csoportok alapján létrejövő házak Facebook csoportjaiba a múlt héten kezdték el felvenni az embereket, itt elvileg az instruktorainktól mindenre választ kapunk, ehhez képest másfél hétig kellett könyörögni, hogy megmondják, ki melyik csoportba tartozik (2 csoport van egy házban), pedig az órarend miatt nagyon nem mindegy.

Szó se róla, nagyra értékelem, hogy vannak, akik hivatásszerűen pátyolgatják a gólyákat, amúgy nem tudom, mi lenne, de nem túl gördülékeny a rendszer.

ÁJK-n a gólyatábor előtt van a tárgyfelvétel és a beiratkozás, ezért a házunk szervezett egy tanulmányi tájékoztatót: nem reménykedtem ilyesmiben, úgyhogy kellemes meglepetés volt, és örülök, hogy legalább bemutatkozás szintjén megismerkedtem pár leendő instruktorral és csoporttárssal, de pont azt mondták el, amit a tárgyfelvételi segédletben már feltettek a csoportba.

A gólyatáborral kapcsolatban elég vegyesek az érzéseim, mikor kiderült, hogy szállodában leszünk, szinte vártam, de a tegnapi találkozás után… feltámadtak a kételyeim. Az instruktorok nagyon rendesek voltak, és az a kemény 10 fő, aki megjelent a 40 háztársból, szintén, de… A gólyatábori tájékoztatás abból állt, hogy senki se próbáljon alkoholt becsempészni, mert úgyis átkutatják a bőröndünket. Egyrészt miféle ember próbál alkoholt bevinni olyan helyre, ahol legálisan megveheti, sőt forszírozzák, hogy minél többet fogyasszon? És mégis mi a francért turkálna egy HÖK-ös a bőröndömben?

A másik, hogy nem lehet elhagyni a tábor területét. Utánanéztem, úgyhogy tudom, hogy bevett gyakorlat, csak éppen nem értem. Az, hogy idegeneket nem engednek be, teljesen rendben van. De miért ne mehetnék ki? És mi van, ha előbb haza akarok jönni, egyáltalán hazaengednek? Ráadásul ez úgy került terítékre, hogy lefektették, hogy a szervezők idén nem fognak kimenni nekünk egy raklapnyi cigiért, szóval akinek kell, hozzon magával eleget. Nice.

Remélem, azért lesz más is, aki nem iszik és nem dohányzik, sőt nem is táncol. 😳

Ráadásul jelmez is kell, nem nagy cucc, de ha valakinek nincs otthon hozzávaló, márpedig nekem nem volt, annak minimum egy nadrágba és egy pólóba kell beruházni — ami még mindig jobb, mert ezt, ellenben egy komplett jelmezzel, legalább máskor is fel lehet venni.

Jártam az okmányirodában is, egy óra alatt sikerült NEK azonosítót szereznem, ami tekintve, hogy nem volt időpontom, jó eredmény (az elektronikus időpontfoglaló szerint okt. 31-ig nincs egyetlen szabad időpont se Bp. egyetlen okmányirodájába se, ehhez képest a sorszámosztó nő úgy adta ki őket, mint a cukrot).

Ma volt az első, de messze nem utolsó találkozásom a Neptunnal… Eddig is komolyan vettem, én általában mindent komolyan veszek, de ezután még ennél is komolyabban fogom venni. Véresen komolyan. 10 másodperc az egész. o_O

Romlott a szemem (már megint), és idén új keret is kellett, mert nincs tartalékszemüvegem (van, csak nem mondhatni, hogy jól látnék vele), amit a 10. optikában sikerült kiválasztani. Mindenhol drabális, nehéz, széles kereteket árulnak, az újonnan rendelt, nem 1-2 éves keretek mind műanyagok, a fémkeretek felhozatala pedig ennek megfelelően siralmas — több olyan kerettel is találkoztam, amit akkor is felpróbáltam, mikor az előző szemüvegemet csináltattam, pedig az nem tegnap volt.

Annak biztos jó a karakteres műanyagkeret, aki tud 3-4-et csináltatni, és akkor minden alkalomra, minden színhez van neki egy, vagy annak, aki csak néha teszi fel, de nekem sajnos nem. Ráadásul a többséghez hasonlóan iszonyatosan ostobának látszom benne, mint aki próbálja agyasnak tettetni magát.

Az írósuli vasárnap befejeződött, még nem végeztünk teljesen, de erről majd egy külön bejegyzésben írok. A végeredmény jelenleg egy befejezetlen, közepesen tűrhető novellaféleség.

Finnigan rengeteg fejezetemet kijavította, csak én nem haladok, de majd ha hazajöttem… (Mindig ezt mondom, de most tényleg.) Ami fontosabb, hogy finnigannel készült egy interjú, itt olvasható 🙂

Sikerült a KRESZ vizsgám, úgyhogy ősszel nekiugorhatok a gyakorlatnak — fogalmam sincs, mennyi időm lesz év közben, szóval nem tudom, mikorra lesz jogsim. Nyelvtanfolyamra viszont nem tudok járni, angol szaknyelv nincs, angol felsőfokú tanfolyam/felsőfokú szinten tartó nincs (fizetős se), a német, ami jó lenne, a 11. kerületben van, és ütközik egy előadással, amit nem áll szándékomban kihagyni (még ha ki is hagynám, a következő előadásra se érnék vissza, olyan messze van).

Vasárnap elmegyek gólyatáborba, ha túlélem, beszámolok róla, és megírom az írósulis összefoglalót is. XD

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.