Írás · Olvasás · Utazás

Pozitív fejlemények

Nem vagyok hozzászokva, szóval kicsit nehezen hiszem el, de most éppen minden jó. Minden. Mondhatni kezdenek összejönni a dolgok 🙂

Sikerült bétát találnom finnigan személyében, aki amellett, hogy aktív merengős, könyves-írós blogot vezet. Azért örülök igazán, mert “rendes” bétám még sosem volt: Ananke javította a 2011-es Üstre írt történetemet, Venommal pedig helyesírási kérdésekben szoktam konzultálni, és ezért nagyon hálás vagyok nekik, de akkor sem ugyanaz.

Az első fejezetet már átnézte nekem, ha sikerül ma megformáznom, már küldöm is a másodikat — és jobb lesz belehúznom, mert a régi részek átnézésével még csak a 4. fejezetnél tartok, pedig ezen a héten be akartam fejezni (nyaralás előtt pedig mindenképp).

A régi bemutatkozásom mindenhol így kezdődött: “Budapesti gimnazistaként…” — ezt a napokban lecseréltem, hiszen már nem vagyok középiskolás. Nem túl kreatív az új szöveg, de 8 év után nehéz volt olyat kitalálni, amiben nem szerepel semmiféle utalás a tanulói státuszomra. Íme:

Frissen érettségizett írópalánta vagyok, keresem a helyem az amatőr alkotók között. Olvasóként elsősorban a real-life történeteket szeretem, de persze vannak kivételek, mint a HP vagy az Anita Blake sorozat.

Évek óta dolgozom egy regényen, amit novemberre szeretnék befejezni, emellett jelenleg a könyvmolyképzős írósuliban szöszmötölök egy novella vázlatának a vázlatának a vázlatával.

Ha már íróiskola, az eheti feladat a fő karakterek kidolgozása, amit ma délután már tényleg befejezek 😉

Szerdán Revával voltam a Velencei-tónál, a nemrég átadott részen: nagyon jó volt találkozni, ráadásul a strandot szépen megcsinálták (olyan, mint egy homokos tengerpart, csak tenger helyett tó van), én szuperül éreztem magam. Minden új, a szokásos étkezőbódék is megvannak, értékmegőrzőt lehet bérelni, csak öltöző nincs. A közönség némely tagja nem túl bizalomgerjesztő, de ahhoz képest, amivel kedden szembesültem a Paskálon, semmi az egész. Közel van a vasútállomáshoz, remélem, még sokszor eljutok oda.

Sajnos nem fényképeztem, de azért itt egy látványterv (élethű, csak sokkal, de sokkal többen voltak):

29-én lesz a KRESZ-vizsga, jövő héten már tanulni fogok rá.

Most épp az Akkor szakítsunkat olvasom (Leiner Laura), hogy ne maradjak végzetesen tudatlan, de nem igazán tetszik, mondhatni minden második oldalon kiakadok a főszereplőre, úgyhogy mikor lenne kedvem és időm olvasni, inkább régi, kipróbált könyveket veszek elő.

Masinyka Nyikolajevnánál hatalmas lemaradásaim vannak, de igyekszem behozni őket, épp Az örök határsértő végét olvasom, és júj… Imádom.

A kihívásos terveimről rég nem írtam, de egész jól állok, szinte befejeztem az előkészületeket: megírtam a szabályzatot, leírást, pontszámítást stb., kialakítottam a kulcsokat (nem olyan kulcsok, de egyelőre titok), csináltam hozzá egy e-mail címet és egy honlapot (WordPress, színeiben-stílusában szerintem nem üti a történelmi témát, és jók benne az ékezetes betűk!).

Remélem, mindenki nyara ilyen jól alakul 🙂

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.