Írás · Tanulmányok

Elhatározás

Írás terén egy ideje már nyűglődöm, év közben lógásokkal ugyan sikerült megcsinálni a vállalásaimat, de igazán semmiben sem tudtam elmerülni — mikor kivételesen ráértem volna, inkább aludtam, most viszont végre sikerült előrelépéseket tenni 🙂

Egyrészt kezd beindulni a könyvmolyképzős íróiskola, másrészt elővettem a félkész regényemet.

Az írósuliban egyelőre semmi különös nem történt, gondolom, majd ha meglesznek az alapok, beindul a dolog: az első héten egymás írásait véleményeztük, most pedig egy történet alapjainak az alapjait fektetjük le. Ez (szerintem) nem igazán van összhangban a tervvel, ami az Aranymosás oldalon megjelent, de végül is mindegy, az a lényeg, hogy úgy fest, működik a dolog 🙂

Ami a félkész regényt illeti, évek óta dolgozom rajta, és novemberig be szeretném fejezni: 12,5 fejezet van kész, még hiányzik 8 (?), és most bétát keresek. A történet egyébként egy régi üstös kívánságból indul ki, de nem követi teljesen.

A bétakereső lapom:

Tapasztalt bétát keresek a meglévő 13 fejezetet átolvasására, véleményezésére, illetve javítgatására (nem helyesírási, inkább stilisztikai, felépítési stb. szempontból).

Fandom: saját történet, saját szereplők
Műfaj: young adult (célcsoport mondjuk 15-22), általános
Figyelmeztetés: durva beszéd, említés szintjén: szexuális tartalom, erőszakos tartalom, gyilkosság (a mű 2. felében valószínűleg az akció és az erőszak testközelben is megjelenik majd)
Korhatár: 16, de csak mert 15-ös nem létezik
Várható hossz és frissítési idő: 20-22 fejezetes lesz, ebből eddig 12 és fél van meg, egyelőre nem szeretném feltenni, viszont november végére be szeretném fejezni, elsősorban olyan bétát keresek, aki a nyáron át tudná nézni a meglévő részeket

Rövid ismertető: E/1-es, az elbeszélő egy bostoni középiskolás lány, akinek családi és egyéni problémái is vannak. Gyerekkori traumákkal, lélektani kérdésekkel, illetve a boldogulással, fontossági sorrendekkel foglalkozó történet, a központi kérdés, hogy ki meddig megy el, meddig mehet el, hogy megvalósítsa a céljait, valóra váltsa az álmait, és ezek a tettek hogyan viszonyulnak a társadalmi elvárásokhoz. A családi gondok mellett szerepel benne a hadsereg és a maffia, mellékszálon nyomozás folyik.

Cserébe tudok ajánlani viszontbétázást/lektorálást, emellett ha valaki végigszenvedi az egészet, annak nagyon szívesen írok egy novellát kívánság alapján, már ha ez bárkit is motivál.

Több ember segítségét is szívesen igénybe venném, egyelőre a Merengő és az Imagine fórumára írtam, majd csak akkor fordulok a bétakeresős csoporthoz, ha ezek nem működnek.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.