Egyéb · Tanulmányok

Nyári tervek

Eredetileg úgy gondoltam, hogy ezt a nyarat kizárólag pihenéssel fogom tölteni, de egyre csak gyűlnek a teendők, amikre év közben nem jutott időm vagy energiám — szerencsére a tennivalók többsége nem kellemetlen, úgyhogy alig várom, hogy vége legyen az érettségi időszaknak.

Sokan felhívták az osztályfőnököt, hogy megkérdezzék az írásbelik eredményét, és csütörtökön, szerenád előtt büszkélkedtek a (nem is annyira) jó százalékokkal, én viszont inkább várok még egy hetet, mint hogy beszéljek vele (ellenszenv, á…). A biológiatanár eddig se volt normális, de leszúrni a diákjait (akik amúgy magánórákon készültek fel az érettségire), hogy csak kilencvenvalahány százalékot értek el, túlmegy a jóérzés határán, legalábbis az én szememben biztosan — pláne, hogy olyanoknak mondja, akiknek amúgy sincs a helyén az önbizalmuk, így most az “igaza van, mindent tudnom kellett volna” állapotban keseregnek ahelyett, hogy ugrálnának örömükben.

Az iskola a 11.-eseknek minden évben szervez KRESZ tanfolyamot (az adott autósiskola vezetője az igazgató haverja…), így sokan már tavaly megszerezték a jogosítványt, és idén azok is befejezték, akiknek nem ment túl jól a gyakorlat, vagy valami miatt nagyobb szünetet kellett tartaniuk, én viszont bele se vágtam — nem sajnálom, nem tudtam volna eleget foglalkozni vele, és az oktatóról szóló horrortörténetek se csináltak túl sok kedvet, viszont a nyáron pótolni fogom a lemaradást, és beiratkozom valami gyorstalpalóra: szeretném, ha július végére meglenne az elméleti vizsga.

Eredetileg úgy gondoltam, hogy a KRESZ mellett legalább egy 1-2 hetes angol tanfolyamra is beiratkozom, hogy kicsit felfrissítsem a tudásomat, mert jelenleg minden németül jut az eszembe, méghozzá hibásan, de ez már valószínűleg nem fog beleférni, inkább az írósulit választottam. (Viszont ha angol nyelvű nemzetközi tanulmányokra vesznek fel, amit 2. helyen jelöltem, muszáj lesz beszuszakolni az angolt.)

Az íróiskola 8 hetes (június 30-tól augusztus 24-ig), még nem tudom, mennyi időt fog igénybe venni, de idén nyáron feltett szándékom volt befejezni a készülő regényemet, amivel szeptember óta nem nagyon foglalkoztam.

Szeptember óta tisztességes mennyiségű regényt vettem és kaptam, de csak egyet-kettőt olvastam el, a nyári szünetben ezekkel is szeretnék végezni (és ennek kapcsán megtanulni a moly összetettebb funkcióinak a használatát).

2015 elejére szeretnék egy történelmi, orignal, real-life kihívást szervezni, ennek a kidolgozását is jó lenne befejezni, hogy közvetlenül előtte már csak tökéletesíteni kelljen a dolgokat, illetve a honlap felállításával kelljen foglalkozni.

Augusztus első két hetében megyek nyaralni, ez tartja bennem a lelket január óta, alig várom, hogy napozáson és fürdésen kívül semmit se kelljen csinálni 🙂

A gólyatábor valószínűleg augusztus végére esik majd, de nem vet szét a lelkesedés, ugyanis nem iszom, nem bulizok, és nem érdekel, ahogy mások ezt csinálják, viszont nem ártana ismerni néhány embert szeptemberben, akárhová vesznek is fel, vagyis muszáj lenne elmenni — ha valaki tudna ezzel kapcsolatban épkézláb tanácsot adni, azt megköszönném.

Emellett persze vissza fogok lendülni a lektorálásba, az is időigényes szórakozás, úgyhogy a pihenős nyár nagyrészt elúszott. Már megint.

Ami a mostani dolgaimat illeti, már 26 töritételt kidolgoztam, ha minden jól megy, ma megcsinálom a maradék négyet, és hétfőn el is kezdhetem megtanulni őket (ideje lenne, 6-án vizsga) — talán aközben rájövök, hogy mi az oka, hogy az egyik 2-3 oldal, a másik brutális rövidítés után is 10.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.